v4.jpg

Azok akik számára fontos a fehérjebevitel, például a testépítők, és egyéb sportolók, azok nagyon fognak örülni a mai receptemnek. Persze egyéb diétába is beilleszthető. A vöröslencse kiváló fehérjeforrás, és ráadásul nagyon gyorsan elkészül, és még be sem kell áztatni. Sokkal könnyebben emészthető mint egyéb lencse társai, mivel hántoláskor eltávolítják a nehezen emészthető héját. Így a gázképződésre hajlamosak is bátran fogyaszthatják. Magas a folsav és vastartalma, illetve található benne omega 3 és omega 6 zsírsavak.

Őszi napokon a lencsefőzelék is nagyon jól tud esni, mivel a kínai orvoslás szerint melegítő hatású ételről van szó, de most próbáljátok ki ebben a változatban is!

v1.jpg

Sült csirkecomb vöröslencse ágyon:

Hozzávalók:

  • 3-4 db egész csirkecomb
  • 1/4 brokkoli
  • 200 g vöröslencse
  • só, bors, római kömény, olíva olaj
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A vöröslencsét megfőzzük egy gerezd fokhagymával sós, római köményes vízben. Amikor megfőtt, egy olíva olajjal meglocsolt tepsibe simítjuk. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és a lencseágyra ültetjük. A brokkoli rózsákat kicsit olajozzuk, és a combok közé helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig fólia alatt, majd további fél órán át kitakarva pirítjuk ropogósra.

v2.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Rizsmentes, Kukoricamentes, Szójamentes, Mindenmentes, Gyors, Gyerekbarát, Karcsúsító, Ebéd, Cukorbetegség, Inzulin rezisztencia, Ételintolerancia

v3.jpg

 

Címkék: Gyors Cukorbetegség Ebéd Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát Karcsúsító Tojásmentes Ételintolerancia Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes Mindenmentes Tejtermékmentes inzulin rezisztens

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr986793397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stoppos76 2014.10.15. 16:36:36

Kell legyen alatta némi víz sütéskor, vagy nem fog odakapni?

RGabi 2014.10.15. 16:39:33

@stoppos76: Szia! Nekem elég volt az olíva olaj a tepsi aljára, nem égett le! :)

stoppos76 2014.10.26. 20:29:01

@RGabi: Köszi, ki fogom próbálni. :)
süti beállítások módosítása