Azok akik számára fontos a fehérjebevitel, például a testépítők, és egyéb sportolók, azok nagyon fognak örülni a mai receptemnek. Persze egyéb diétába is beilleszthető. A vöröslencse kiváló fehérjeforrás, és ráadásul nagyon gyorsan elkészül, és még be sem kell áztatni. Sokkal könnyebben emészthető mint egyéb lencse társai, mivel hántoláskor eltávolítják a nehezen emészthető héját. Így a gázképződésre hajlamosak is bátran fogyaszthatják. Magas a folsav és vastartalma, illetve található benne omega 3 és omega 6 zsírsavak.
Őszi napokon a lencsefőzelék is nagyon jól tud esni, mivel a kínai orvoslás szerint melegítő hatású ételről van szó, de most próbáljátok ki ebben a változatban is!
Sült csirkecomb vöröslencse ágyon:
Hozzávalók:
- 3-4 db egész csirkecomb
- 1/4 brokkoli
- 200 g vöröslencse
- só, bors, római kömény, olíva olaj
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A vöröslencsét megfőzzük egy gerezd fokhagymával sós, római köményes vízben. Amikor megfőtt, egy olíva olajjal meglocsolt tepsibe simítjuk. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és a lencseágyra ültetjük. A brokkoli rózsákat kicsit olajozzuk, és a combok közé helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig fólia alatt, majd további fél órán át kitakarva pirítjuk ropogósra.
Extrák: Gluténmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Rizsmentes, Kukoricamentes, Szójamentes, Mindenmentes, Gyors, Gyerekbarát, Karcsúsító, Ebéd, Cukorbetegség, Inzulin rezisztencia, Ételintolerancia