A csirkeszárny nálunk sosem örvendett nagy népszerűségnek. Sőt mi több, még sosem vettem különállóan egy tálca csirkeszárnyat. Viszont, amikor háztáji csirkéhez jutok, óhatatlanul is találkozni szoktam a szárnyával, ami eddig többnyire a húslevesben landolt. Igen ám, de most két háztáji csirkét kaptam a mamámtól, így értelemszerűen négy darab csirkeszárny figyelt a pultomon, sugallván, hogy kár lenne őket ismét a levesbe küldenem. Ekkor jött a szikra, hogy készítek egy kis csípős-mézes verziót belőlük. Rémesen egyszerű, és nagyon ízletes. Köretnek akár saláta, akár párolt zöldség jól illik hozzá.
Mézes-chilis csirkeszárnyak
Hozzávalók:
- 4 db csirkeszárny (persze többet is készíthetsz)
- 2 evőkanál méz
- 2 db kicsi, piros, méregerős chili paprika
- só, olíva olaj
Elkészítés:
A szárnyakat megtisztítjuk, meggyőződünk róla, hogy semmiféle tollmaradvány nincs rajta, gondolom mondanom sem kell, ha sütés után ilyet találunk, tuti nem esszük meg. Egy kisebb tepsit kikenünk olíva olajjal, a csirkéket besózzuk, majd átdörzsöljük mézzel. Alaposan megszórjuk az apróra vágott chili paprikával. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig fólia alatt, majd további 25 percig kitakarva, alsó-felső légkeveréses funkción ropogósra sütjük.
Extrák: Gluténmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Kukoricamentes, Szójamentes, Rizsmentes, Mindenmentes, Ebéd, Nasi, Gyors, Ételintolerancia, Olcsó