p4.jpg

Annyira vágytam már egy kis olaszos ízvilágra, így megszületett ez a fogás. Mivel tésztát nem ehetek, ezért kölessel készült. Opcionálisan fogyasztható spagettivel is, akinek nincsenek gondjai a gluténnal, de meg kell hagyni, kölessel is nagyon ízletesre sikeredett. Remek választás akkor is, ha gyerek van a családban, és anya unja már, hogy mindig bolognai spagettit kell főzni. Készülhet egész kicsi gombócokkal is, de van aki gigantikus méretűt készít inkább. Utóbbit szerintem az választja, aki nem szeret a gombócgyártással bíbelődni. Igazam van? Én az arany középutat választottam, közepes méretű gombócokat formáztam.

Jöhet hétvégére? Egy esős napon téged is jobb kedvre derít majd!

p2_3.jpg

Paradicsomos húsgolyók kölessel:

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál csicseriborsó liszt
  • 250 g köles
  • 500 g paradicsompüré
  • 1 evőkanál cukor(amilyet használsz)
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint kakukkfű, oregano, bazsalikom, só

p1_3.jpg

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk, majd összekeverjük a sózott darált hússal, és a csicseriborsó liszttel. Gombócokat formálunk belőle. A kölest közben feltesszük főni a rizsfőzőbe, másfélszeres vízzel. Egy lábosba töltjük a paradicsompürét, hozzáadjuk a sót és a fűszereket, majd megcukrozzuk, beleöntjük a balzsamecetet, és amikor forr, belehelyezzük a húsgombócokat. Ezután alacsonyabb lángon körülbelül 40 perc alatt puhára főzzük a gombócokat, majd frissen főtt kölessel tálaljuk.

p3_3.jpg

Extrák: Gluténmentes, Laktózmentes, Tejtermékmentes, Tojásmentes, Rizsmentes, Kukoricamentes, Szójamentes, Mindenmentes, Ételintolerancia, Gyerekbarát, Ebéd, Olcsó

p6.jpg

 

 

Címkék: olcsó Ebéd Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát Tojásmentes Ételintolerancia Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes Mindenmentes Tejtermékmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr956757015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása