Fogyókúrás ebéd

 2014.10.05. 21:34

k1_4.jpg

Ezt az ebédet bátran fogyaszthatják fogyókúrázók, testépítők, és egyéb diétán lévők. Én a speciális diétámon kívül egyáltalán nem fogyókúrázom, azon szerencsések közé tartozom, aki nem hízott meg a terhesség alatt, sőt, még kevesebbet is mutat a mérleg, mint anyuka korom előtt. Igen, rendes lányom van nekem! :) A szoptatás viszont nem mindenkit fogyaszt, én kezdetben elkezdtem hízni, de kis odafigyeléssel nem estem át a ló másik oldalára, és végül még csökkent is a súlyom. Szóval a friss anyukáknak üzenem, ha azt gondolják, hogy önmagában a szoptatástól le lehet fogyni a terhesség alatt felszedett kilókat, miközben kilóg a csokis keksz a zsebükből, akkor nagyon tévednek. Diétázni sem kell, viszont fontos a rendszeres étkezés, a mennyiség, a minőség, és a változatosság.

A mai ebéd senkinek sem fog lelkiismeret furdalást okozni! Készítsétek el bátran!

k2_7.jpg

Sült kacsamell, párolt brokkolival, friss salátával:

Hozzávalók:

  • 1 egész kacsamell
  • 1 narancs
  • 1/2 fej brokkoli
  • 200 g vegyes saláta
  • 3 szem paradicsom
  • só, bors, olíva olaj

k3_5.jpg

Elkészítés:

A kacsamellet sózzuk, majd forró, száraz serpenyőben előpirítjuk, mindkét oldalát, 3-3 percig sütjük. Ezután egy tepsibe kevés olíva olajat öntünk, beletesszük a kacsamelleket, és meglocsoljuk egy narancs kifacsart levével. Letakarjuk, 20 percig fólia alatt, majd kitakarva 15 perc alatt ropogósra sütjük 180 celsius fokra előmelegített sütőben. A brokkolit megpároljuk, majd a vegyes salátát egy tányérra halmozzuk, rácikkezzük a paradicsomokat, meglocsoljuk kevés olíva olajjal, tekerünk rá színes borsot, és a kisült kacsamell levéből is teszünk rá pár kanállal. A kacsamelleket szépen felszeleteljük, és a brokkolival együtt a tányérra tesszük a saláta mellé. Amint elkészült, lehet is büntetlenül fogyasztani!

k4_5.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Mindenmentes, Rizsmentes, Kukoricamentes, Szójamentes, Ételintolerancia, Karcsúsító, Ebéd, Gyerekbarát

k5_5.jpg

 

Címkék: Ebéd Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát Karcsúsító Tojásmentes Ételintolerancia Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes Mindenmentes Tejtermékmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr816762397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása