Ezt az ebédet bátran fogyaszthatják fogyókúrázók, testépítők, és egyéb diétán lévők. Én a speciális diétámon kívül egyáltalán nem fogyókúrázom, azon szerencsések közé tartozom, aki nem hízott meg a terhesség alatt, sőt, még kevesebbet is mutat a mérleg, mint anyuka korom előtt. Igen, rendes lányom van nekem! :) A szoptatás viszont nem mindenkit fogyaszt, én kezdetben elkezdtem hízni, de kis odafigyeléssel nem estem át a ló másik oldalára, és végül még csökkent is a súlyom. Szóval a friss anyukáknak üzenem, ha azt gondolják, hogy önmagában a szoptatástól le lehet fogyni a terhesség alatt felszedett kilókat, miközben kilóg a csokis keksz a zsebükből, akkor nagyon tévednek. Diétázni sem kell, viszont fontos a rendszeres étkezés, a mennyiség, a minőség, és a változatosság.
A mai ebéd senkinek sem fog lelkiismeret furdalást okozni! Készítsétek el bátran!
Sült kacsamell, párolt brokkolival, friss salátával:
Hozzávalók:
- 1 egész kacsamell
- 1 narancs
- 1/2 fej brokkoli
- 200 g vegyes saláta
- 3 szem paradicsom
- só, bors, olíva olaj
Elkészítés:
A kacsamellet sózzuk, majd forró, száraz serpenyőben előpirítjuk, mindkét oldalát, 3-3 percig sütjük. Ezután egy tepsibe kevés olíva olajat öntünk, beletesszük a kacsamelleket, és meglocsoljuk egy narancs kifacsart levével. Letakarjuk, 20 percig fólia alatt, majd kitakarva 15 perc alatt ropogósra sütjük 180 celsius fokra előmelegített sütőben. A brokkolit megpároljuk, majd a vegyes salátát egy tányérra halmozzuk, rácikkezzük a paradicsomokat, meglocsoljuk kevés olíva olajjal, tekerünk rá színes borsot, és a kisült kacsamell levéből is teszünk rá pár kanállal. A kacsamelleket szépen felszeleteljük, és a brokkolival együtt a tányérra tesszük a saláta mellé. Amint elkészült, lehet is büntetlenül fogyasztani!
Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Mindenmentes, Rizsmentes, Kukoricamentes, Szójamentes, Ételintolerancia, Karcsúsító, Ebéd, Gyerekbarát