A szantál varázsa

 2014.10.15. 20:49

wellness-285587_1280_1.jpg

Ma újra beültem az iskolapadba, és a hét többi napján is ezt fogom tenni, ugyanis folytatódik az aromaterápiás masszázs képzés. Mióta gyerekem van, vegyes érzésekkel indulok útnak vidékről a fővárosba. Karnyújtásnyi távolságnak mégsem nevezhetem, nem lehet csak úgy hazaugrani. Évek óta várom a masszázsképzéseket, valami miatt az elmúlt pár évben mindig meghiúsult a részvételem, de idén semmi és senki nem állíthatott meg. Ugyan nehéz szívvel hagyom itt reggelente a kislányom, de annyira szívesen megyek a Panarom iskolájába, hogy lelkiismeret ide vagy oda, egész nap szinte időm sincs rá gondolni. Tudom, hogy a szüleimnél a legjobb kezekben van, így koncentrálhatok az új ismeretek beszívására. Azért este a világ legjobb érzése újra magamhoz ölelni a kis drágát.

indian-sandalwood-332884_1280.jpg

És ha már aromaterápia, előkerült a szantál illóolaja. Ezt a csodát kaptam a mai keverékembe, amivel egy kedves csoporttársam masszírozott meg. Mást is tartalmazott a keverék, de a szantál illata mindenen átütött, és még este fürdés előtt is éreztem magamon ezt a bársonyos, léleksimító illatot. Nem csoda, hiszen  parfümterminológiai besorolás szerint ez egy alapillat, amiről tudni kell, hogy hatása akár 7 napig is tarthat. Épp ezt a tulajdonságát használják ki amikor parfümökhöz keverik, és illatfixálóként is működik,mert megköti a többi illatot.

angel-427478_1280.jpg

A szantál illóolaja, latinul Santalum Album, a szantálfélék családjába tartozik, és vízgőz desztillációval nyerik ki az illóolajat.

Jelmondata: Íme, ez az út vezet Istenhez!

65-90%-ban tartalmaz santalol-t. Fertőtlenítő, afrodiziáló, összehúzó, köhögés csillapító, nyákoldó, hámosító hatása van fizikális szinten. Nyugtatóan, lazítóan hat a pszichére, élénkíti a fantáziát, erősíti a belső béke érzését, oldja a feszültséget, és elősegíti a meditációt.

candle-335965_1280.jpg

Javasolt a használata:

  • légúti megbetegedéseknél, húgyúti fertőzések esetén, torokgyulladásnál, impotencia és frigiditás fennállásakor, görcsös köhögésnél.
  • Emellett kitűnően alkalmazható száraz, érzékeny, öregedő, vagy ráncos bőrre, pszoriázisra, és segít depresszió és álmatlanság esetén is.

szantalfa-darabos-25gr-253278.jpg

Ráadásul ellenjavallata nincs, így bátran használhatjuk, amennyiben megbízható forrásból, ellenőrzött minőségű illóolajat tudunk beszerezni.

A pontos terápia meghatározásához mindig keressünk fel szakképzett aromaterapeutát!

Címkék: baba Aromaterápia Bőrápolás

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr656796755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása