Ezer éve nem ettünk főzeléket, habár a kislányomnak minden nap főzök, de valahogy mi kimaradtunk a szórásból. Mai választásom a lencsére esett, méghozzá az indiai sárga fajtára, ami azért nagyon jó, mert sokkal hamarabb elkészül, mint a hagyományos lencsefajta. Ehhez dukált valami feltét is, a brokkoli pedig nagyon jól fasírtosítható. :) Vegetáriánusok, vegánok is bátran ehetik.
Nálad mi lesz a holnapi ebéd?
Lencsefőzelék brokkolifasírttal
Hozzávalók:
- 500 g sárga lencse
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál burgonya keményítő
- só
- 1 közepes fej brokkoli
- 5 evőkanál tökmagliszt
- só, olíva olaj
Elkészítés:
A lencsét szűrőben alaposan átmosom, majd másfélszeres vízben felteszem főni a pucolt fokhagymagerezdekkel és kevés sóval.Amikor megfőtt, kb 10 perc, hozzáadom a kevés vízben feloldott keményítőt, majd beforralom, és késznek nyilvánítom.
A brokkolit megfőzöm, majd villával alaposan összetöröm. Sózom, és hozzákeverem a tökmaglisztet. Ezután egy tálra még szórok kevés tökmaglisztet, a masszából gombócokat formázok a tenyeremben, és meghempergetem a tökmaglisztben. Forró olíva olajban kisütöm őket.
Extrák: Gluténmentes, Laktózmentes, Tejtermékmentes, Tojásmentes, Rizsmentes, Kukoricamentes, Mindenmentes, Vegetáriánus, Vegán, Gyors, Gyerekbarát, Ebéd