l1_1.jpg

Ezer éve nem ettünk főzeléket, habár a kislányomnak minden nap főzök, de valahogy mi kimaradtunk a szórásból. Mai választásom a lencsére esett, méghozzá az indiai sárga fajtára, ami azért nagyon jó, mert sokkal hamarabb elkészül, mint a hagyományos lencsefajta. Ehhez dukált valami feltét is, a brokkoli pedig nagyon jól fasírtosítható. :) Vegetáriánusok, vegánok is bátran ehetik.

Nálad mi lesz a holnapi ebéd?

l3_1.jpg

Lencsefőzelék brokkolifasírttal

Hozzávalók:

  • 500 g sárga lencse
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál burgonya keményítő

 

  • 1 közepes fej brokkoli
  • 5 evőkanál tökmagliszt
  • só, olíva olaj

 

Elkészítés:

A lencsét szűrőben alaposan átmosom, majd másfélszeres vízben felteszem főni a pucolt fokhagymagerezdekkel és kevés sóval.Amikor megfőtt, kb 10 perc, hozzáadom a kevés vízben feloldott keményítőt, majd beforralom, és késznek nyilvánítom.

A brokkolit megfőzöm, majd villával alaposan összetöröm. Sózom, és hozzákeverem a tökmaglisztet. Ezután egy tálra még szórok kevés tökmaglisztet, a masszából gombócokat formázok a tenyeremben, és meghempergetem a tökmaglisztben. Forró olíva olajban kisütöm őket.

l2_1.jpg

Extrák: Gluténmentes, Laktózmentes, Tejtermékmentes, Tojásmentes, Rizsmentes, Kukoricamentes, Mindenmentes, Vegetáriánus, Vegán, Gyors, Gyerekbarát, Ebéd

 

Címkék: Gyors Vegetáriánus Ebéd Gluténmentes Vegán Laktózmentes Gyerekbarát Karcsúsító Tojásmentes Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes Mindenmentes Tejtermékmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr336687191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása