Amikor az ételintoleranciások kifogynak az ötletekből, hogy mit egyenek vacsorára, akkor jól jön ez a gyors, tepsis rakottas. Szerintem az ételintoleranciában nem az ebéd kitalálása, megvalósítása a legnehezebb, hanem a reggelik, és vacsorák újragondolása. Így nálam a vacsora is többnyire főtt étel, a reggeliket pedig gyümölcsök, magvak kombinációjával próbálom megoldani. Ma jön egy gyors vacsora ötlet, próbáljátok ki!
Táplálékallergiád, vagy intoleranciád van? Te mit vacsorázol?
Gyors, tepsis vacsora:
Hozzávalók:
- 5-6 db közepes burgonya
- 1/2 karfiol
- 1 db lilahagyma
- 4 db paradicsom
- 6 szelet glutén, tej, tojásmentes prosciutto sonka
- olíva olaj, só, bors
- 1/2 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
A tepsibe sütőpapírt teszünk, meglocsoljuk olíva olajjal. A burgonyát vékony szeletekre vágjuk, és a tepsibe rakosgatjuk. Erre helyezzük a szeletelt hagymát, az apróra rózsákra szedett karfiolt,és a cikkekre vágott paradicsomot. Átforgatjuk az olíva olajban, és a sót, borsot is alaposan eloszlatjuk a kezünkkel, majd betakarjuk a sonkaszeletekkel a zöldségeket. Ráöntjük a fél dl fehér bort, lefóliázzuk, és 40 percig sütjük 200 fokon, légkeveréses funkción. Ha szeretjük a ropogós sonkát, kitakarás után még 10 percig pirítjuk.
Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Kukoricamentes, Rizsmentes, Gyors, Vacsi, Ebéd, Táplálékintolerancia, Mindenmentes,Gyerekbarát