Gyors tepsis vacsora

 2014.10.20. 21:59

z2_2.jpg

Amikor az ételintoleranciások kifogynak az ötletekből, hogy mit egyenek vacsorára, akkor jól jön ez a gyors, tepsis rakottas. Szerintem az ételintoleranciában nem az ebéd kitalálása, megvalósítása a legnehezebb, hanem a reggelik, és vacsorák újragondolása. Így nálam a vacsora is többnyire főtt étel, a reggeliket pedig gyümölcsök, magvak kombinációjával próbálom megoldani. Ma jön egy gyors vacsora ötlet, próbáljátok ki!

Táplálékallergiád, vagy intoleranciád van? Te mit vacsorázol?

z1_2.jpg

Gyors, tepsis vacsora:

Hozzávalók:

  • 5-6 db közepes burgonya
  • 1/2 karfiol
  • 1 db lilahagyma
  • 4 db paradicsom
  • 6 szelet glutén, tej, tojásmentes prosciutto sonka
  • olíva olaj, só, bors
  • 1/2 dl száraz fehérbor

Elkészítés:

A tepsibe sütőpapírt teszünk, meglocsoljuk olíva olajjal. A burgonyát vékony szeletekre vágjuk, és a tepsibe rakosgatjuk. Erre helyezzük a szeletelt hagymát, az apróra rózsákra szedett karfiolt,és a cikkekre vágott paradicsomot. Átforgatjuk az olíva olajban, és a sót, borsot is alaposan eloszlatjuk a kezünkkel, majd betakarjuk a sonkaszeletekkel a zöldségeket. Ráöntjük a fél dl fehér bort, lefóliázzuk, és 40 percig sütjük 200 fokon, légkeveréses funkción. Ha szeretjük a ropogós sonkát, kitakarás után még 10 percig pirítjuk.

z3_2.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Kukoricamentes, Rizsmentes, Gyors, Vacsi, Ebéd, Táplálékintolerancia, Mindenmentes,Gyerekbarát

z4_1.jpg

 

Címkék: vacsi Gyors Ebéd Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát Tojásmentes Ételintolerancia Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes Mindenmentes Tejtermékmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr826812277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eRikaM 2014.10.26. 20:29:02

Ez nagyon jó, köszi :)

Én vacsira szoktam hajában főtt burgonyát főtt tojással, hajában sült burgonyát sajttal vagy majonézes-tejfölös káposztasalival, sokszor csinálok rizstésztás stir-fry ételeket is.

Reggelire próbáltad már a tejfölös túrót pici nádcukorral? Vagy görögjoghurt mézzel és benne mindennel amihez épp kedved van?
Kedvencem hétvégén a gluténmentes lisztekből palacsinta (gesztenye, mandula és sima glutenentes süti liszt keveréke).
süti beállítások módosítása