Sokak számára talán bizarrul hangzik a sóska és a cékla házasítása, ám meg kell hogy mondjam, működik. A sóska c-vitaminban, oxálsavban, foszforban és vasban is gazdag, a cékla pedig A, B, C vitaminban, vasban, káliumban bővelkedik, és segít a szervezet sav-bázis egyensúlyának helyreállításában. Fogyasztásuk előnyös ősszel, amikor különösen fontos az immunrendszerünk támogatása. Sok vitaminnal, és ásványi anyaggal feltöltekezve, szervezetünk könnyebben veszi majd az akadályokat a téli időszakban. Akinek fontos az egészsége, próbálja ki ezt a receptet!
Te hogy töltöd fel magad vitaminokkal, ásványi anyagokkal télre?
Sóska és cékla burgonyaágyon
Hozzávalók:
- 5 db közepes burgonya
- 4 db közepes cékla
- 400 g friss sóska
- 3 evőkanál méz
- só, olíva olaj
- 1 evőkanál burgonya keményítő
Elkészítés:
A burgonyát, és a céklát külön lábosban, sós vízben puhára főzünk héjában.A sóskalevelek szárát eltávolítjuk, alaposan megmossuk, majd olíva olajon összefonnyasztjuk, sózzuk, és a burgonyakeményítővel sűrítjük. Egy olíva olajjal megkent tepsibe rétegeljük a szeletelt, hámozott burgonyát, majd erre a sóskát, végül a szintén megtisztított, és felszeletelt céklát. Végül megkenjük a tetejét mézzel, és 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
Extrák: Gluténmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Ebéd, Mindenmentes, Rizsmentes, Kukoricamentes, Szójamentes, Vegetáriánus, Olcsó, Gyerekbarát