p1_1.jpg

Padlizsánkrémet sokféle verzióban lehet készíteni, de szinte egyikből sem hiányozhat a fokhagyma. Imádják egymást. Ez a recept a pasiknak is tetszeni fog, nemcsak a fokhagyma miatt, hanem mert van benne füstölt sonka. Vegetáriánusok nyilván kihagyhatják, akkor is finom lesz, de így kicsit pikánsabb az íze.

Vacsorára ha extrudált kenyérrel eszed (na nem kilószám), nem fogsz vadakat álmodni.:) Ha pedig nem szeretnél kenyérfélét, akkor mártogass bele répacsíkokat, angol zellert, esetleg sajtot.

Te hogy készíted a padlizsánkrémet?

p2_1.jpg

Padlizsánkrém:

Hozzávalók:

  • 1 db közepes padlizsán
  • 1 db paprika (lehet csípős, ha úgy szeretjük)
  • 3 db közepes paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szelet füstölt sonka
  • 2 dl víz
  • olíva olaj, só

Elkészítés:

Kevés olíva olajon megpirítjuk az apróra vágott, vöröshagymát, fokhagymát, és füstölt sonkát. Ha megpirultak, hozzáadjuk a kockázott padlizsánt, paprikát, paradicsomot. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel. Kevés sóval ízesítjük ha szükséges, de figyeljünk,a házi sonka nagyon sós, így lehet, hogy nem hiányzik bele több só. Ha elfőtte a levét, és megpuhultak a zöldségek összeturmixoljuk, és már fogyaszthatjuk is.

p3_1.jpg

Extrák: Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Gyerekbarát

 

Címkék: Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát Tojásmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr36576073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása