Padlizsánkrémet sokféle verzióban lehet készíteni, de szinte egyikből sem hiányozhat a fokhagyma. Imádják egymást. Ez a recept a pasiknak is tetszeni fog, nemcsak a fokhagyma miatt, hanem mert van benne füstölt sonka. Vegetáriánusok nyilván kihagyhatják, akkor is finom lesz, de így kicsit pikánsabb az íze.
Vacsorára ha extrudált kenyérrel eszed (na nem kilószám), nem fogsz vadakat álmodni.:) Ha pedig nem szeretnél kenyérfélét, akkor mártogass bele répacsíkokat, angol zellert, esetleg sajtot.
Te hogy készíted a padlizsánkrémet?
Padlizsánkrém:
Hozzávalók:
- 1 db közepes padlizsán
- 1 db paprika (lehet csípős, ha úgy szeretjük)
- 3 db közepes paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szelet füstölt sonka
- 2 dl víz
- olíva olaj, só
Elkészítés:
Kevés olíva olajon megpirítjuk az apróra vágott, vöröshagymát, fokhagymát, és füstölt sonkát. Ha megpirultak, hozzáadjuk a kockázott padlizsánt, paprikát, paradicsomot. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel. Kevés sóval ízesítjük ha szükséges, de figyeljünk,a házi sonka nagyon sós, így lehet, hogy nem hiányzik bele több só. Ha elfőtte a levét, és megpuhultak a zöldségek összeturmixoljuk, és már fogyaszthatjuk is.
Extrák: Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Gyerekbarát