Miért csak a rizst és a burgonyát lehetne köretként használni egy átlagos ebéd elkészítéséhez?
Fő a változatosság! Ma puliszkát készítettem. Szeretitek? Ettél ilyet gyerekkorodban? Biztos lekvárral vagy kakaóval a tetején fogyasztottad.
Most megmutatom hogyan eheted másképp, például gombával és brokkolival. Egyszerű, olcsó, és finom.
Brokkolis-gombás puliszka:
Hozzávalók:
- 1 közepes brokkoli
- 4 -5 db csiperke gomba
- 1 db vöröshagyma
- 15 dkg reszelt sajt
- 20 dkg kukoricaliszt
- víz, só, olíva olaj
Elkészítés:
A kukorica lisztet megfőzzük 6 dl sós vízben, folyamatosan kevergetjük, csomómentes legyen. Ha már megfőtt, tehetünk bele olíva olajat, vagy vajat. Én az olívát választottam, és elkevertem benne 2 evőkanállal. Ezután egy kiolajozott tepsibe simítjuk a masszát, és 250 fokon, légkeveréses programon alaposan ropogósra sütjük. Eközben felaprítjuk a hagymát, gombát, brokkolit. A hagymát lepirítjuk, majd a brokkolit, végül a gombát is hozzáadjuk. Kicsit sózzuk, és ha kész, a puliszkára helyezzük. Ezután jól megszórjuk reszelt sajttal, és még 5-10 percig pirosra sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük, és tálaljuk.
Extrák:
Gluténmentes, Tojásmentes, Vegetáriánus, Gyerekbarát, Gyors: 30 perc, Olcsó