Amint a tegnapi posztomból kiderült, az ételintoleranciám miatt változtatok a receptjeimen. A mait bátran fogyaszthatják azok, akik glutén, tej, tojás, rizs, és kukorica nélkül élnek. Azaz mindenmentesen. Egyedül a méz lehet allergén, ez esetben cseréljétek le arra, ami számotokra a legmegfelelőbb.
Amellett, hogy valami nagyon finomat szerettem volna reggelizni, fontos volt, hogy kielégítsem szénhidrátfüggőségemet, és legalább az illúzióm legyen meg, hogy palacsintát eszek. :) Ennek szellemében készült el a kölescsinta. Őszibarackkal fogyasztottam, és frissen turmixolt almalevet ittam hozzá. Remek párosítás volt. Ajánlom mindenkinek, nemcsak diétázóknak!
Kölescsinta:
Hozzávalók:
- 15 dkg kölesliszt
- 4 evőkanál puffasztott amarántmag
- 1,5 dl frissen turmixolt alma (rostos) (nálam ez 1 almából kijött)
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál fahéj
- víz
- olíva olaj
Elkészítés:
A köleslisztet elkeverem az amarántmaggal, a leturmixolt almával (akinek nincs turmixgépe reszelje le),a mézzel, és a fahéjjal. Teszek hozzá annyi vizet, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjak. Olyan amerikai félét. Ezután kevés olívaolajat forrósítok, és evőkanálnyi adagokat teszek a serpenyőbe. Mindkét oldalát pirosra sütöm. Megszórom még egy kevés fahéjjal, aki édesen szereti, csurgathat rá extra mézet. Őszibarackkal nagyon finom, és mivel a recepthez turmixoltam almát, készítettem magamnak is egy pohárral.
A család apraja-nagyja szeretni fogja!
Extrák: Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Kukoricamentes, Szójamentes, Rizsmentes, Mindenmentes, Reggeli, Nasi
Ha kipróbálnád a vegán kölestortámat is, olvasd el, hogy készül!