c1.jpg

Ma az egyik kedvenc receptem fogom megosztani veletek, gyakran készítem, főleg amikor tele a kert gyenge céklával. Szerintem ilyenkor a legfinomabb. Érdemes újragondolni a céklával való kapcsolatunkat, ne csak a savanyúság jusson eszünkbe róla, hihetetlen milyen sokrétűen felhasználható a konyhában! És a gyerekek is nagyon szeretik, főként édeskés íze miatt.

Hogy miért jó nekünk ha céklát fogyasztunk?

A cékla vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Magas a kálium tartalma, de gazdag kalciumban, foszforban, vasban, A, B, és C-vitaminban. Könnyen emészthető, sárgarépával keverve szuper májtisztító. Ebben az esetben éhgyomorra fogyasszunk 2 dl frissen préselt cékla-répa keveréket 3 héten keresztül. Remek választás gyomorsavas problémákra, ilyenkor érdemes a nyers céklából gyümölcscentrifuga segítségével kinyerni a levet, és azt fogyasztani naponta többször. Enyhén hashajtó hatású lehet, segíti a toxinok kiürülését a szervezetből.

c2.jpg

Céklás burgonyasaláta, Provence-i csirkemell:

Hozzávalók:

  • 3 db közepes cékla
  • 5 db közepes burgonya
  • 1 db golden alma
  • 1 pohár natúr joghurt/ tejföl
  • 1/4 citrom leve
  • 2 teáskanál kókuszvirág cukor

c4.jpg

  • 1 egész csirkemell
  • 1 evőkanál Provence-i fűszerkeverék (semmi ízfokozó, adalék, csak zöldfűszerek)
  • 1 evőkanál balzsamecet

c3.jpg

Elkészítés:

A burgonyát, és a céklát héjában megfőzzük sós vízben. Ha elkészült meghámozzuk őket, és felkockázzuk, az almával együtt. A joghurtba keverjük a sót, cukrot, és a citrom levét, aki fűszeresebben szereti, tehet bele 1 gerezd zúzott fokhagymát is. Ebbe a keverékbe tesszük a céklát, burgonyát, almát.

Közben a csirkemellet felszeleteljük, sóval, balzsamecettel, és a fűszerkeverékkel pácoljuk. Mivel ez gyors pác, sütés előtt 10 perccel elég bedörzsölni a hússzeleteket. Ezután nincs más hátra, mint olíva olajban pirosra sütni őket.

 

Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Karcsúsító, Gyerekbarát

 

Ha kedvet kaptál a céklához, csekkold a többi receptet is!

 

Címkék: Gluténmentes Gyerekbarát Karcsúsító Tojásmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr526557765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása