Vendégeid jönnek? Semmi időd, és unod a kóla - csipsz párosítást? Ráadásul nem is egészséges!
Készíts pirított magvakat vendégvárónak! Vagy ha nassolós típus vagy, akkor ezt neked találták ki. Ebben receptben semmi hókuszpókusz nincs, még egy kisiskolás is képes elkészíteni. Érdemes jókora adagot csinálni, mert sokáig eláll, bár esős napokon gyorsan fogy.
Pirított magvak:
Hozzávalók:
- 2 rész mandula
- 2 rész kesudió
- 1 rész törökmogyoró
- 1 rész földimogyoró
- 1/2 rész paradió
Elkészítés:
A magokat beletesszük egy tepsibe, zsiradék nélkül. 100 fokra előmelegített sütőben 3 órát pirítjuk őket. Amennyiben nincs időnk, tegyük őket száraz serpenyőbe, és pirítsuk meg. Miután kihűlt, töltsük a magokat csatos üvegekbe, és tegyük el ínséges időkre. Vendégvárónak szuper, valószínű a vendégek is örülnek ha nem ropit vagy sajtos tallért ( ó a két klasszikus, ugye? ) kell enniük. Fokozom, ajándéknak sem utolsó, lepjük meg barátainkat egy adaggal, keressünk hozzá cuki befőttesüveget, mehet rá a kockás anyag, és kész.
Ízesíthetjük is:
A még forró magokat megforgatjuk serpenyőben a kívánt ízesítésben
- Csípős ( apróra vágott szárított chili paprika,só)
- Fahéjas-mézes
- Wasabis (wasabi torma por, só)
- Csokis (magas kakaó tartalmú olvasztott étcsoki, ennél tehetünk hozzá mazsolát vagy egyéb aszalványt is)