Ma jön egy ripsz-ropsz elkészíthető vacsora ötlet. Végre érik a paradicsom, ilyenkor a legfinomabbak, egyenesen a kertből, vagy az erkélyről. Ez a saláta pár perc alatt kész, ideális estére, és ha nem eszünk hozzá kenyeret, még jobb.
Ti mit vacsoráztok?
Rukkolás paradicsomsaláta:
Hozzávalók:
- 3 db nagy, vagy 5 db közepes érett friss paradicsom
- 1/4 póréhagyma, vagy 1 db lilahagyma
- 1/2 mozzarella
- 1 maréknyi rukkola
- 1-2 evőkanál olíva olaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- Kevés frissen őrölt színes bors
Elkészítés:
A paradicsomot cikkekre, a póréhagymát vékony szeletekre vágjuk. Tálba helyezzük a rukkolával együtt, majd apróra daraboljuk a mozzarellát, meglocsoljuk olíva olajjal, balzsamecettel, és tekerünk rá egy kis borsot. Szemvidító látvány a tányérban, ne feledjétek, a szemünkkel is eszünk, fontos a tálalás.
Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Gyors, Vegetáriánus, Karcsúsító