Ez az igazi kacsa!

 2014.06.20. 07:54

édesburi2 kicsi.jpg

Este fél hat. Séta a családdal. Mi lesz a holnapi ebéd? Fogalmam sincs. Gyorsan kéne valami, mert nyolckor megy a baba aludni, utána nincs csörgés-zörgés a konyhában. Mi van otthon? Mi kéne még? Gyorsan, gyorsan, fogy az idő. Szép a kacsamell a boltban, van otthon édesburgonya. Már csak egy kis gyömbér kell, siessünk haza!

Gyerek ül az etetőszékben, apa vacsizik, anya összedobja a holnapi ebédet. Kacsamell begyömbérez, besóz,beirdal, lefóliáz, sütőbe dob. Ismét előkerül a rizsfőző, édesburgonya felkockáz, picit sóz, vizet rá, és már fő is benne. Ezután anya vacsizik, gyerek sír, apa felvesz, édesburgonya megfő,  játszik a család, egy óra eltelik, kacsamell kitakar, anya fürdik, kacsa megsül, felszeletel, édesburgonya leszórva petrezselyemmel, fotó, kész. Baba fürdik, eszik, alszik, apa-anya felteszi a lábát.

Nálunk így megy a főzés gyerekkel. És nálatok?

édesburi kicsi.jpg

Gyömbéres kacsamell édesburgonyával

Hozzávalók:

  • 2 szép kacsamell
  • 1 kisebb darab gyömbér
  • 2 nagy édesburgonya
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A kacsamelleket besózzuk, beirdaljuk, és alaposan bedörzsöljük a reszelt gyömbérrel. Elő lehetne sütni mindkét oldalát serpenyőben 1-1 percig, de nekem erre ma nem volt időm. Szóval betesszük a tepsibe, és gondosan lefóliázzuk alufóliával. 180 fokon 1 órán keresztül sütjük-pároljuk, majd egy óra elteltével kitakarjuk, és villanysütőben légkeveréses-grill funkcióval megpirítjuk a tetejét. Az édesburgonyát felkockázzuk, megfőzzük/pároljuk, majd ha elkészült meghintjük apróra vágott petrezselyemmel. Felszeleteljük a kacsát, meglocsolgatjuk a kisült levével, és mellé tálaljuk az édesburgonyát. Enjoy!

Extrák: Laktózmentes, Tojásmentes, Gluténmentes, Gyerekbarát

 

Címkék: Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát Tojásmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr866386893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása