Folytatom a sütőtökös recepteket, amíg szezonális sokszor fog előfordulni valamilyen formában. Ma egy szalonnás verziót osztok meg veletek, ami mindenféle étrendbe beilleszthető, kivéve a vegetáriánusba, mert a szalonna az bizony valódi, házi anyag benne.
Lássuk is mi sül ki belőle.
Sütőtökös-szalonnás pite:
Hozzávalók:
- 1 kisebb sütőtök
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb szelet szalonna
- 1 kiskanál pirospaprika
- 2 evőkanál csicseriborsó liszt
- 2 evőkanál tökmagliszt
Elkészítés:
A sütőtököt cikkekre vágjuk, és puhára sütjük. Közben apróra vágjuk a szalonnát és alaposan megpirítjuk egy serpenyőben. Ha megsült a sütőtök egy tálba kanalazzuk, és villával összetörjük. Hozzákeverjük a szalonnát, az aprított hagymát, zúzott fokhagymát, pirospaprikát, és a liszteket. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk. 200 fokon alsó-felső, légkeveréses funkción 35 percig sütjük. Ha kész, háromszögeket vágunk belőle, és vihetjük is ebédre.
Extrák: Gluténmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Mindenmentes, Kukoricamentes, Rizsmentes, Szójamentes, Ebéd, Kalóriadús, Ételintolerancia