Sütőtökös szalonnás pite

 2014.09.25. 21:37

s7.jpg

Folytatom a sütőtökös recepteket, amíg szezonális sokszor fog előfordulni valamilyen formában. Ma egy szalonnás verziót osztok meg veletek, ami mindenféle étrendbe beilleszthető, kivéve a vegetáriánusba, mert a szalonna az bizony valódi, házi anyag benne.

Lássuk is mi sül ki belőle.

s2_2.jpg

Sütőtökös-szalonnás pite:

Hozzávalók:

  • 1 kisebb sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb szelet szalonna
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál csicseriborsó liszt
  • 2 evőkanál tökmagliszt

koll1_13.jpgkoll2_13.jpg

Elkészítés:

A sütőtököt cikkekre vágjuk, és puhára sütjük. Közben apróra vágjuk a szalonnát és alaposan megpirítjuk egy serpenyőben. Ha megsült a sütőtök egy tálba kanalazzuk, és villával összetörjük. Hozzákeverjük a szalonnát, az aprított hagymát, zúzott fokhagymát, pirospaprikát, és a liszteket. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk. 200 fokon alsó-felső, légkeveréses funkción 35 percig sütjük. Ha kész, háromszögeket vágunk belőle, és vihetjük is ebédre.

koll3_8.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Mindenmentes, Kukoricamentes, Rizsmentes, Szójamentes, Ebéd, Kalóriadús, Ételintolerancia

 

Címkék: Ebéd Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes Kalóriadús Ételintolerancia Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes Mindenmentes Tejtermékmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr186732335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása