Őszi immunerősítés

 2014.09.30. 22:06

meditation-264508_1280.jpg

Amikor beköszönt az ősz nemcsak arra kell figyelnünk, hogy a hirtelen jött enyhe időben melegebben öltözzünk, és meg ne fázzunk, hanem arra is, hogy mivel támogatjuk meg a szervezetünket, hogy sikeresen kivédjük a megbetegedéseket. Ez a bejegyzést a saját "rossz" példám szülte, ugyanis a vitaminokat az utóbbi időben nagyon elhanyagoltam, és még nem "pörögtem rá" kellően az immunerősítés témára, mert alig lett vége a nyárnak. Így meg is jött az első betegség babának,és mamának is. A férjemmel nem szoktunk sűrűn betegek lenni, és már nem is voltunk szerencsére az elmúlt 1-2 évben. Viszont ha az embernek gyereke születik, minden megváltozik. Előkerülnek a gyerekbetegségek, egyéb aljas fertőző kórságok, egyenesen a gyerekközösségekből, vagy a sarki közértből.  Köztudott, hogy a kisbabáknak, gyermekeknek még fejletlen az immunrendszere, és az anyáé, aki 9 hónapig a saját testét adta magzata táplálására, majd hónapokig szoptatta, szintén nincs csúcsformában.  A célom, hogy adjak pár ötletet, hogy mit tehettek megelőzésként magatokért, mert ha már megvan a baj, nehezebb kikászálódni belőle.

Ti tudtátok, hogy megelőzni is sokféle úton lehet?

hands-105455_1280.jpg

Immunerősítés illóolajokkal:

Az immunerősítés során fontos, hogy beszélgessünk a gyerekünkkel, öleljük őt sokat, érezze, hogy szeretve van és biztonságban érezheti magát. Emellett ugyanolyan fontos dolog, hogy a szülő is érezze jól magát a bőrében.Az immunerősítés alappillére a masszázs, nemcsak gyermekkorban.A masszázs által közvetíthetjük szeretetünket, éreztethetjük, hogy a masszírozott gyermek fontos számunkra. Fontos azonban, hogy beteg gyereket, és felnőttet nem masszírozunk. Abban az esetben a bedörzsölést alkalmazzuk. A legjobb időzítés a masszázsra, a fürdés utáni időszak, mert nedves bőrbe tudnak csak igazán beszívódni a hatóanyagok, vagy fürdés előtt is végezhetjük, de mindenképp érjen vízhez a teste masszázs után, vagy előtt. Kisbabákat, kisgyermekeket csak biztonságos illóolajjal, megfelelő mennyiségű növényi olajjal elkeverve masszírozunk.

baby-17327_1280.jpg

Citrom illóolajos masszázs:

  • 1 év alatt: 1 csepp illóolajat elkeverünk 1 evőkanál növényi olajban (pl: sárgabarack magolaj)
  • 1-3 éves gyereknél: 2-3 cseppet használunk
  • 3-12 évesnél:3-4 cseppet, 2 evőkanál növényi olajban
  • 12 év felett, és felnőtteknél is: 4-5 cseppet 2 ek olajban

A növényi olajjal elkeverjük a citrom illóolajat a kívánt mennyiségben, és lágy, simító, szeretetteljes mozdulatokkal átmasszírozzuk vele a gyermekünk hátát, gerincét, talpát, mellkasát. Amennyiben beteg, csak bedörzsöljük.

lemon-5763_1280.jpg

A citromon kívül használhatjuk gyerekek esetében a következő illóolajokat a sok közül:

Eucalyptus Radiata: 4 év felett nehéz légzésre, vírusölésre (Figyelem! felpörget)

Lavandula Spicata: Vírusölő, nyákoldó, köptető hatású

 

steam-336464_1280.jpg

Párologtassunk!

Aromalámpában, vagy hideg párásítóban, pár cseppel (baba mellett max 1-2 csepp, nagyobb gyermek mellett: 4-5 csepp) megelőzhetjük a nagyobb bajt, és kifertőtleníthetjük a légteret.

Nagyon jó fertőtlenítők, biztonságosan alkalmazhatók gyerekek mellett a következő illóolajak:

  • Teafa, Citrom, Eucalyptus Citriodora, Tömjén, Vad levendula (lavandula spicata)

pill-316601_1280.jpg

A szoptatós anyák szedjenek ellenőrzött, jó minőségű vitaminokat, táplálék kiegészítőket

Személyes ajánlást nem teszek, mert ebbe hosszú lenne belemenni, a lényeg, hogy fontos a vitamin és ásványi anyag bevitel. Ne szintetikusan előállított vitaminokat szedjünk! Persze nemcsak a szoptatós anyáknak fontos, de nekik elengedhetetlen.

t3_3.jpg

Nem utolsó sorban, szeretném felhívni a figyelmet a táplálkozás fontosságára, hogy legyen vitamindús, friss, lehetőleg saját kézzel elkészített, változatos, színes étel az asztalodon!

A blogomon számtalan egészséges receptet olvashattok, táplálékallergiások, intoleránsok pedig dúskálhatnak.

Amennyiben hasznosnak érezted a bejegyzést, oszd meg másokkal is!

Legyen betegségmentes, vidám az ősz!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr26748367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása