Ha találsz a helyi zöldségesednél ekkora gigantikus padlizsánt, mint amilyet nekem sikerült, akkor feltétlenül ki kell próbálnod a töltött padlizsánt. Vasárnapi ebédnek is megállja a helyét, elkészítése egyszerű, ugyan kicsit időigényesebb az előkészítése, de ettől ne menjen el a kedvetek.
Töltött padlizsán:
Hozzávalók:
- 1 hatalmas és egy normál padlizsán
- 1 fej brokkoli
- 2 sárgarépa
- 2 lilahagyma
- 1/4 kicsi kelkáposzta
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 30 dkg darált sertés comb
- 80 g hajdina
- tökmagolaj
Elkészítés:
A hajdinát megfőzzük háromszoros vízben. A hagymát apróra vágjuk, és megpirítjuk rajta a darált combot. Sózzuk, és zúzott fokhagymával ízesítjük. Amikor megpirult, kivesszük a serpenyőből, és a helyén sütjük-pároljuk az aprított zöldségeket. A padlizsán belsejét is kikanalazzuk, és felkockázva hozzáadjuk a többi zöldséghez. Sózzuk, és kevés vizet öntünk alá, hogy megpárolódjanak. Amennyiben fokhagymásabban szeretnénk, a zöldségekhez is adunk 1-2 gerezddel. A húst összekeverjük a zöldségekkel és a hajdinával, majd belekanalazzuk a padlizsánok belsejébe. Meglocsoljuk kevés tökmagolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréses, alsó-felső sütés funkción 15 perc alatt pirosra sütjük.
Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Mindenmentes, Rizsmentes, Kukoricamentes, Szójamentes, Ebéd