A szezámolaj jótékony hatásairól korábban már írtam, ma a szezám magját használtam az ebéd elkészítéséhez. Mióta nem ehetek tejtermékeket figyelnem kell a kalcium bevitelre. Erre a szezámmag nagyon jó, és ma adok nektek egy kis ötletet, hogyan fogyaszthatjátok rendszeresen. Ha nem szeretnél minden ételt ezzel készíteni, mégis fontosnak tartod, hogy elegendő kalciumhoz juss, tegyél egy kis üveg mézbe 2 evőkanál szezámmagot, majd minden nap egyél meg ebből egy teáskanálnyit. Desszertnek sem utolsó, közben pedig gondoskodsz magadról.
Amennyiben szereted a szezámmag ízét az ételeidben is élvezni, próbáld ki ezt a receptet!
Szezámmagos tőkehal párolt brokkolival
Hozzávalók:
- 2 szelet tőkehalfilé
- 1 evőkanál szezámmag
- só, bors
- 1 kávéskanál tárkony
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 fej brokkoli
Elkészítés:
A brokkolit megpároljuk, vagy megfőzzük, tetszés szerint. A tőkehalfiléket sózzuk, borsozzuk, tárkonyozzuk, majd beleforgatjuk a szezámmagba. Olíva olajjal megkent tepsibe helyezzük őket, majd mellédobáljuk a fokhagyma gerezdeket. 180 fokra előmelegített sütőben fólia alatt 30 percig, majd kitakarva további 20 percig sütjük, de ekkor már légkeveréses, alsó-felső sütés funkción. Az erősebbik nem kaphat e mellé a fogás mellé még egy adag rizst, hogy jóllakjon.
Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Laktózmentes, Rizsmentes, Szójamentes, Kukoricamentes, Mindenmentes, Ebéd, Gyors, Gyerekbarát,