Egy falat Itália

 2014.08.23. 21:27

t9.jpg

Pár nap kihagyás után újra jelentkezem, eddig nyaraltunk egy kicsit. Igaz, nem Olaszországban, azonban ma mégis egy ilyen receptet hoztam nektek. Nagy kedvencünk a tészta, ebben a verzióban különösen finom, és dukál még hozzá egy pohár rózsavízzel ízesített ásványvíz is. Ez utóbbi úgy készül, hogy 4 dl vízhez adok 1,5 evőkanál rózsavizet. Van akinek, ez túl intenzív, akkor adjon hozzá kevesebbet. Frissít, üdít, energizál. További érdekességeket itt olvashatsz róla. A tészta receptjével nem is csigázlak benneteket tovább, olvassátok csak, nem bánjátok meg, egyszerűen fenomenális lett!

t6.jpg

Prosciutto, pomodoro, pasta:

Hozzávalók:

  • 500 g kagyló alakú tészta (de lehet penne, vagy amilyen tetszik)
  • 7 szelet hajszálvékony prosciutto (sonka)
  • 15 db közepes koktélparadicsom
  • 1 kis csokor bazsalikom ( kb 15 levél )
  • 1 marék pirított sótlan mag-mix (jelenleg: paradió, mandula, kesudió)
  • 5 dkg kemény sajt (parmezán)
  • 2 evőkanál sűrített balzsamecet
  • 1 evőkanál cukor (nálam kókuszvirág)
  • 200 g házi paradicsomszósz (ha nincs, akkor értelemszerűen bolti)

 

kol1.jpg

Elkészítés:

A tésztát kifőzöm, közben egy serpenyőben kevés olíva olajon megpirítok 6 szelet aprított prosciutto sonkát. Erre dobálom a félbevágott paradicsomokat, magvakat, majd sűrített balzsamecettel is meglocsolom. Adok hozzá cukrot, paradicsomszószt, és ha rottyant egyet, beleteszem a darabolt bazsalikomleveleket. Amint elkészült, a forró tésztára kanalazom a szószt, megszórom sajttal, és a maradék 1 szelet sonkával, és egy paradicsommal, bazsalikommal díszítem.

koll2_2.jpg

Van kockás terítőd? Vedd elő, és máris Toszkánában érezheted magad!

koll3.jpg

Extrák: Tojásmentes, Laktózmentes (Sajt nélkül), Gyors, Gyerekbarát,

 

 

Címkék: Gyors Laktózmentes Gyerekbarát Tojásmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr306629729

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ennél jobbat nem csinálhatsz érett paradicsomból! (recept) 2014.08.24. 17:33:29

Épp még tart a paradicsom legjobb szezonja, amikor már a valódi, szabadon termesztett is elég érett. Ilyenkor igazából az egyik legjobb dolog simán nyersen megenni mondjuk egy szendvicsben, de van egy még ennél is jobb, amikor a legdurvábban érvényesül...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FutóNiki 2014.08.23. 22:18:35

Akartam mondani, hogy a kockás terítő is szenzációs! ;-)

cucurbita pepo 2014.08.24. 22:02:19

Nagyon jól nèz ki, bizos kipróbàlom! A nagy kèrdès, hogy lehet itthon kapni tricolor kagylótèsztàt? Keresem egy ideje..sikertelenül.. Hol szerezted be??? Köszi!!

RGabi 2014.08.24. 22:05:04

@cucurbita pepo: Köszönöm! A tésztával az a helyzet, hogy a drága sógornőm lepett meg vele, aki Németországban él. Szóval sajna nincs ötletem. De más durum tésztával is tökéletes!

cucurbita pepo 2014.08.24. 23:22:27

Köszi a vàlaszt! Hmmm..sejtettem..èn ilyen tèsztàt pàr hete làttam először anyukàmnàl aki Franciaorszàgba él, és teljesen odavoltam, hogy mennyre jól nèz ki és finom is persze! Lehet, hogy akkor majd megpróbàlom sima fusillivel, azt lehet kapni kis hazànkba is, trikolor verzióban! Majd reflektàlok, hogy milyen lett, de biztosan isteni, mert a képek önmagukért beszélnek! :-)))))
süti beállítások módosítása