Pár nap kihagyás után újra jelentkezem, eddig nyaraltunk egy kicsit. Igaz, nem Olaszországban, azonban ma mégis egy ilyen receptet hoztam nektek. Nagy kedvencünk a tészta, ebben a verzióban különösen finom, és dukál még hozzá egy pohár rózsavízzel ízesített ásványvíz is. Ez utóbbi úgy készül, hogy 4 dl vízhez adok 1,5 evőkanál rózsavizet. Van akinek, ez túl intenzív, akkor adjon hozzá kevesebbet. Frissít, üdít, energizál. További érdekességeket itt olvashatsz róla. A tészta receptjével nem is csigázlak benneteket tovább, olvassátok csak, nem bánjátok meg, egyszerűen fenomenális lett!
Prosciutto, pomodoro, pasta:
Hozzávalók:
- 500 g kagyló alakú tészta (de lehet penne, vagy amilyen tetszik)
- 7 szelet hajszálvékony prosciutto (sonka)
- 15 db közepes koktélparadicsom
- 1 kis csokor bazsalikom ( kb 15 levél )
- 1 marék pirított sótlan mag-mix (jelenleg: paradió, mandula, kesudió)
- 5 dkg kemény sajt (parmezán)
- 2 evőkanál sűrített balzsamecet
- 1 evőkanál cukor (nálam kókuszvirág)
- 200 g házi paradicsomszósz (ha nincs, akkor értelemszerűen bolti)
Elkészítés:
A tésztát kifőzöm, közben egy serpenyőben kevés olíva olajon megpirítok 6 szelet aprított prosciutto sonkát. Erre dobálom a félbevágott paradicsomokat, magvakat, majd sűrített balzsamecettel is meglocsolom. Adok hozzá cukrot, paradicsomszószt, és ha rottyant egyet, beleteszem a darabolt bazsalikomleveleket. Amint elkészült, a forró tésztára kanalazom a szószt, megszórom sajttal, és a maradék 1 szelet sonkával, és egy paradicsommal, bazsalikommal díszítem.
Van kockás terítőd? Vedd elő, és máris Toszkánában érezheted magad!
Extrák: Tojásmentes, Laktózmentes (Sajt nélkül), Gyors, Gyerekbarát,