Nem tudjuk megunni a padlizsánt, ezért ma is ebből készült a finomság. Illetve most szezonális, használjuk ki!

p3_2.jpg

Tudtátok, hogy a padlizsánt tojásgyümölcsnek is nevezik? És van olyan fajtája, ami fehér?

Erről egy kissé bugyuta történet jutott az eszembe. Pár évvel ezelőtt vonaton utaztam hazafelé, amikor az egyik megállónál felszállt egy középkorú fickó, és egy padlizsán növényt szorongatott a kezében egy cserépben, amin volt egy tojás méretű és színű képződmény, azaz fehér padlizsán. A vele szemben ülő szintén középkorú hölgyemény egy darabig csendben vizsgálta a növényt, majd hosszas gondolkodás után megszólította a férfit, hogy ne haragudjon, de ugyan mondja már meg milyen növényt tart a kezében. Erre a férfi a legnagyobb magabiztossággal rávágta, hogy ez egy tojásfa, most vette a piacon, és az árus szerint bőséges termésre számíthat. A legjobb dolog pedig most következik, az okfejtés.

Azért vette, mert ha ez tényleg tojásfa, és bőségesen terem, nem kell többet tojást vásárolnia, és vígan eheti a tojásrántottát, egyenesen a fáról. A hölgy ámuldozott, és mondta, hogy neki is jól jönne egy ilyen aranytojást tojó tyúk, vagyis fa.

Hogy a férfi komolyan gondolta-e? Szerintetek?

p1_2.jpg

Paradicsomos-padlizsános bulgur:

Hozzávalók:

  • 1 nagy doboz (500 g) paradicsompüré
  • 200 g bulgur
  • 2 db közepes padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olíva olaj, balzsamecet

A bulgurt felteszem főni sós vízben. Közben egy serpenyőben kevés olíva olajon megpirítom a szeletelt hagymát, és a durvára vágott fokhagymát. Amikor megpirultak kiveszem a serpenyőből, és beleteszem egy kisebb tepsibe. A serpenyőben ezután megpirítjuk a vékonyra szeletelt padlizsánokat, ha kell teszünk alá mindig kevés olíva olajat. Vigyázzunk, ne sokat, mert a padlizsán indokolatlan mennyiségű olajat képes magába szívni. Ezután a sült padlizsánszeletek 2/3 részét szépen a tepsibe pakoljuk a hagymához-fokhagymához. A másik felét addig félre rakjuk. A serpenyőbe beletesszük a kész bulgurt, és ráöntjük a paradicsomszószt. Átforraljuk, kicsit sózzuk, és teszünk bele 1 kis kupaknyi balzsamecetet. A keveréket ráöntjük a padlizsánokra, a tepsibe. Végül a maradék 1/3-ad padlizsánszeletekkel borítjuk a tetejét, és 10 percig sütjük légkeveréses alsó-felső sütés funkción, 200 fokon a sütőben. Nagyszerű, próbáld ki!

p2_2.jpg

Extrák: Tojásmentes, Laktózmentes, Gyors, Gyerekbarát (kevés fokhagymával), Vegetáriánus, Vegán, Karcsúsító

Címkék: Gyors Vegetáriánus Vegán Laktózmentes Gyerekbarát Karcsúsító Tojásmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr686580113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása