Vasárnapi csiga

 2014.07.20. 06:32

k3_2.jpg

Ha tegnap ablakot pucoltál, megérdemelsz egy kis vasárnapi kényeztető süteményt. A baj csak azzal van, ha neked kell ezt is megsütni. Egy szuperanyának ez azonban nem lehet akadály. Ha nagyobbak a gyerekeid, akkor fogd be őket, biztos szívesen gyúrnak tésztát. Ha kicsi a baba, keríts egy segítő apukát, vagy nagymamát. Mondjuk nekem a sütés is kikapcsolódás tud lenni, ha addig egy kicsit más foglalkozik a babával. Ha pedig hiper-szuperanya vagy, akkor hajnali 4kor sütöd, mire felkel a család, kész van.

Na jó, ez azért elég extrém, nem? Vagy van ilyen köztetek? Respect!

Lényeg a lényeg, nyomás kakaós csigát sütni.

k4_2.jpg

Kakaós csiga:

Hozzávalók:

Tészta:

  • 0,5 kg finomliszt, vagy 30 dkg finom, 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 10 dkg kókuszvirág cukor
  • víz

Töltelék:

  • 10 dkg vaj
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg kókuszvirág cukor

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben, majd hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, és annyi vizet, hogy gyúrás után lágy, ám mégsem ragacsos tésztát kapjunk. A bedagasztott tésztát letakarjuk tiszta konyharuhával, és 40 percig kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk ujjnyi vastagságúra. 7 dkg vajat felolvasztunk, összekeverjük a kakaóporral és a cukorral. Ezzel megkenjük az egész tésztát, és szorosan feltekerjük. A tekercset felszeleteljük, és egymás mellé illesztjük a csigákat egy kivajazott tepsibe. A tetejét megkenjük a maradék 3 dkg olvasztott vajjal, és még további fél órát kelesztjük letakarva a tepsiben. 180 fokra előmelegített, alsó-felső sütés funkción körülbelül 40 percig sütjük. Mielőtt kivesszük, bökjük meg egy hústűvel a csigák között, ha kihúzzuk a hústűt és nem ragad rá a tészta, illetve a teteje is szépen megpirult, akkor elkészült.

Figyelem! Várjuk meg amíg kihűl, mert csúnya hasfájást okoz a forró kakaós csiga!

k2_3.jpg

Extrák: Hagyományos, Tojásmentes, Vegetáriánus, Gyerekbarát, Nasi

Címkék: Vegetáriánus Gyerekbarát Tojásmentes Hagyományos Nasi

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr66517855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása