sunlight1.jpgMinden anyuka álma szülés után a feszes bőr, hosszú combok, egyenletes barnaság.Személy szerint nem vagyok se hosszú combokkal, se barna bőrszínnel megáldva alkatilag, sőt a feszes bőrön is sokat dolgozom. A látványon viszont sokat lehet segíteni.

Ma megosztok veled 3 tuti receptet, hogy legyen sima, feszes, és barna a bőröd nyáron!

 

  • Wellness fürdő anyukáknak ( szigorúan egyedül maradunk a fürdőszobában )
  • Bőrápoló peeling
  • Kakaóvaj, Napfény

 

  • Hetente egyszer érdemes 1%-os Himalája sós fürdőt venni. ( Ez egy normál kád esetében, kb. 100 liter vízhez 1 kg sót jelent.) A sós fürdő méregtelenít, segít eltávolítani a felhalmozódott salakanyagokat. Fontos, hogy ne használjunk semmilyen tusfürdőt, (azt amúgy sem ajánlom a sok káros anyag miatt), de még szappant se. Ha kibírjuk, ne is zuhanyozzunk le a sós fürdő után, nem fog kiszáradni a bőrünk.

 

  • A másik a szódabikarbónás fürdő. 2 evőkanál szódabikarbónát adva a fürdővízhez, segítünk helyreállítani a testünk sav-bázis egyensúlyát. Nagy izomláz esetén is sikerrel alkalmazható ez a módszer. Ezt is hetente egyszer alkalmazhatjuk, bőrünk kisimul, feltöltődik.Lehet akár váltogatni is a két módszert, egyik héten sós fürdőt veszünk, a másikon szódabikarbónásat.

 

bath1.jpg

  • Ezután elkészítjük magunknak a bőrápoló peelinget.Összekeverünk egy tálkában 2 evőkanál szezámmag olajat (Sesamum Indicum) 2 teáskanál kristálycukorral, majd alaposan végigdörzsöljük vele az előre benedvesített combjainkat. Ha végeztünk, letusolunk. Amellett, hogy frissül a vérkeringésünk, és ledörzsölődnek az elhalt hámsejtek, a szezám olajnak méregtelenítő, melegítő hatása van, ami cellulitnál  nagyon hatásos. Ez egy gyorsan felszívódó olaj, ami nem hagy zsíros utóérzetet. Gazdag B, D, és E vitaminban, kiválóan táplálja a bőrünket.

peeling1.jpg

  • Ha épp a strandra készülünk, kiszállunk a zuhany alól, nem törölközünk meg, épp csak felitatjuk magunkon a vizet, és a még nedves bőrünkbe masszírozzuk a tiszta kakaóvajat. Ezután már mehetünk is napozni, Isteni csoki színünk lesz tőle. Vigyázat! Déli napon ne tartózkodjunk,ez kifejezetten káros mindenféle napozó krémmel. 10-15 óráig egyáltalán ne menjünk napra, de az árnyékban is fontos a fényvédelem! A kakaóvaj jó fényvédő, de nem túl magas faktorszámú, így önmagában nem alkalmas erre a célra a hófehér bőrűeknek. Napfényre szükségünk van, ettől leszünk szépek, egészségesek, viszont be kell tartani a játékszabályokat!

 

 beach1.jpg

Címkék: Napvédelem Bőrápolás Házi kozmetika

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr566402899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása