c3_1.jpg

Jönnek a hideg, korán sötétedős napok, ilyenkor előkerülnek a tartalmasabb ételek. Számomra ez azt jelenti, hogy több húsételt, illetve levest eszünk. Próbálok arra is figyelni, hogy ne kelljen többfélét főzni, azaz az ebéd megfelelő legyen egy 11 hónapos babának is. Szerencsére ő bármit megeszik, amit én szeretettel teszek az asztalára, nem válogatós. Még. :) Ebben a fogásban a capri bogyót még nem adom neki, de könnyű levenni azt  a pár szemet, az almás csirkehúst pedig nagyon szereti. A köret szintén nagy kedvence, bolondul a csicsókáért. Első alkalommal amikor főztem neki, megbeszéltem vele, hogy csicsóka lesz az ebéd. Erre rendületlenül integetett a kis kezeivel. Beletelt pár percbe, mire rájöttem, hogy a csip-csip csóka kezdetű dalocskára gondolt, és a hess-hess-hess volt az integetés. Hihetetlen csoda, a kisgyerekek agyműködése. Ezekért a pillanatokért érdemes élni. :)

Neked is van ilyen mosolyfakasztó történeted?

c1_1.jpg

Almás-capris csirkecomb brokkolis csicsókapürével

Hozzávalók:

  • 3 db alma
  • 5 db felső comb
  • 3 evőkanál capri bogyó
  • 1 kis fej brokkoli
  • 5 db csicsóka
  • 1 db sárgarépa
  • só, olíva olaj

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, és egy olíva olajjal megkent tepsibe szeleteljük. Ráültetjük a sózott csirkecombokat, és megszórjuk capri bogyóval. Alaposan betakarjuk, 180 fokos sütőben 1 órát sütjük, majd kitakarva további fél óra alatt légkeveréses funkción ropogósra sütjük. Amikor betoltuk a sütőbe a húst, felaprítjuk a brokkolit, csicsókát, és a répát, és sós vízben puhára főzzük őket. Amikor elkészült, leöntjük a levét, és kevés olíva olajjal összepürésítjük. Aki eszik tejterméket, készítse vajjal és joghurttal.

Ezután már csak fogyasztani kell.

c2_1.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Rizsmentes, Kukoricamentes, Mindenmentes, Ételintolerancia, Gyerekbarát, Ebéd, Szójamentes, Olcsó

 

Címkék: olcsó Ebéd Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát Tojásmentes Ételintolerancia Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes Mindenmentes Tejtermékmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr206861173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása