Ez az ebéd csak félig-meddig tartozik az egészséges ételek közé. Ugyanis a leveles tészta minden, csak nem egészséges. Még akkor sem az, ha házilag készíted. Akkor legalább tudod mi van benne. Nálunk ma megint elszaladt az idő, és gyorsan szerettem volna valami finomat készíteni, ezért jött számításba a leveles tészta. Az egészséges ebéddel kapcsolatos lelki békém viszont helyreállt, mert a zöldbab és a sonka házi, és a füstölt sajt is jóféle. Döntse el mindenki, hogy belefér-e ez a fogás a lelkébe, azaz a hasába...
Te megennéd?
Zöldbabos-sonkás leveles tészta:
Hozzávalók:
- 200 g zöldbab
- 1 csomag leveles tészta, én a hűtős, kitekerős Tante Fanny-t szeretem
- 1 vastag szelet házi füstölt sonka
- 10 dkg füstölt sajt (Cserpes)
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerem, ketté vágom, és egy olíva olajjal kikent kis tepsibe helyezem a fele tésztát. Erre teszem a gondosan megmosott zöldbabokat, amiket nem darabolok fel. A kockára vágott sonkát , sajtot, és az aprított fokhagymát rászórom a bab tetejére, majd betakargatom a leveles tészta másik felével. Villával összenyomkodom az illesztéseket, és megböködöm a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütés funkción sütöm 20 percig, majd további 10 percig légkeveréses alsó-felső funkción. Gyors fogás, 40 perc alatt kész az elejétől a végéig.
Próbáljátok ki!
Extrák: Gyors, Kalóriadús, Gyerekbarát