Ha betéved a lakásodba akárcsak egy is, az tuti, hogy a te véredet szívja. Szó szerint. Éjjelente kiszagolja a legfinomabb husikádat, és pont oda csíp ahol a legkellemetlenebb. Szúnyog asszonyság nem tartozik a legjobb barátnőink közé. Szúnyog úrral semmi gond, ő csak diszkréten nagyra nő, ki lehet tessékelni. Bezzeg a felesége nagyon sunyi, és sok csúnya, viszkető foltot hagy maga után.

Mosquito kicsi.png

Ti is szeretnétek valami hatékony megoldást? Unjátok, hogy megkérdezik az utcán, hogy szegény gyereken mi az a sok folt, netán bárányhimlős? Nyugodalmas éjszakára vágytok?

A szúnyogoknak még a lábuk is beleremeg, ha citrusos illatokkal találkoznak. Ez az! Ez kell nekünk! Féljenek csak!

Sokféle illóolaj van, ami jól használható a szúnyogok, kullancsok, egyéb rovarok elleni védekezésben. Én most mutatok nektek 2 illóolajat ami biztos hogy leszámol a szúnyogokkal, kisgyerekek mellett is biztonságosan alkalmazhatóak ráadásul egyik sem fényérzékenyít:

Eucalyptus Citriodora (vietnámi eukaliptusz), és Cymbopogon Citratus (citronella/citromcirok)

 

Nincs más dolgunk, mint beszerezni ezt a két, 100% tisztaságú illóolajat. És már indulhat is az ördögűzés, akarom mondani szúnyogírtás.

Szúnyogírtó permet:

Hozzávalók:

  • 10 ml alkohol ( ez lehet akár vodka, házi pálesz, ami van)
  • 5 csepp eucalyptus citriodora
  • 5 csepp Cymbopogon citratus

Elkészítés:

Veszünk egy szórófejes, sötét üveget. Ha nincs 10 ml-es, akkor arányosan megcsináljuk nagyobb kiszerelésben. Az alkoholba csepegtetjük az illóolajakat, alaposan összerázzuk, és már fújhatjuk is.

Ha kenni szeretnéd, tedd az illóolajakat hidegen sajtolt növényi olajba (pl: olíva, sárgabarack magolaj), és kenheted!

Megjegyzés:

A cymbopogon citratus-szal végezzünk bőrpróbát, mert egyeseknél bőrizgató lehet. Kevés növényi olajba 1 csepp illóolajat teszünk, alkarra kenjük, ha 1-2 órán belül nincs tünet, nyugodtan használhatjuk.

A citronella plusz pozitív tulajdonsága, hogy nemcsak az átlagos szúnyogokat tartja távol, hanem 11 órás védettséget ad a maláriával szemben, hiszen nem engedi őket a közelünkbe se.

szunyog kicsi.jpg

Ha már megtörtént a baj! Szúnyogné a közelünkbe férkőzött, és hatalmas puklikat hagyott hátra maga után.

Szúnyogcsípésre:

Hozzávalók:

  • 10 ml hidegen sajtolt növényi olaj, ami gyulladáscsökkentő hatása miatt jó ha körömvirág, kalabafa, de akár sárgabarack magolaj, vagy olíva olaj is megfelelő
  • 5 csepp lavandula angustifolia (orvosi levendula)
  • 5 csepp eucalyptus citriodora
  • 3 csepp melaleuca alternifolia (teafa)
  • 1 csepp mentha piperita ( borsmenta) - 6 év felett, és ha nem várandós-szoptatós

Elkészítés:

10 ml növényi olajba cseppentjük a receptben megadott illóolajokat, összerázzuk, és a keverékből 2-3 cseppel bekenjük a csípéseket.

Figyelem! Ha már elvakarta a gyerek, vagy netán Ti (milyen példát mutatsz a gyereknek?) a szúnyogcsípést, ne kenj rá eucalyptus citriodorát, mert iszonyúan fog csípni!! Minden egyéb esetben mehet nyugodtan!

Kellemes szúnyogűzést mindenkinek! :)

 

 

 

 

Címkék: Aromaterápia Bőrápolás Szúnyogűző

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr436381871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása