Póréhagymás-csirkés raguleves

 2014.09.24. 21:24

cs4_3.jpg

Bizony, hála az őszi hideg időnek, jönnek a levesek. Én nem vagyok annyira oda értük, nyáron maximum a gyümölcsleves jön számításba, viszont amikor elkezdődik a hideg idő, csak egy jó leves képes alaposan átmelegíteni.

Ti hogy viselitek ezt az időt? Már alig vártátok, hogy megkezdődjenek a romantikusan kandalló előtt összebújós esték? Netán legszívesebben átugranátok az őszt és a telet? Szerintem minden évszaknak megvan a maga szépsége, próbáljuk élvezni! Ha mással nem, legalább egy tál meleg levessel!

cs1_2.jpg

Póréhagymás-csirkés raguleves:

Hozzávalók:

  • 1/2 csirkemell
  • 2 db közepes burgonya
  • 1 kisebb szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • olíva olaj, só

cs2_2.jpg

Elkészítés:

A póréhagymát felkarikázzuk, és kevés olíva olajon megpirítjuk. Az aprított csirkemellet rátesszük a hagymára, hogy együtt piruljanak tovább. Ekkor sózzuk, és beletesszük az apróra zúzott fokhagymát, majd nagyon kevés vizet öntünk rá, éppen csak ne égjen le. Ha a húsok kifehéredtek, és a fokhagyma illata is alaposan belengte a konyhát, nincs más dolgunk mint megszórni kevés nagyon kicsire aprított petrezselyemmel, a kockázott burgonyával és két kavarás után felönteni vízzel. Amikor már majdnem elkészül, teszünk bele még petrezselymet, és jó forrón tálaljuk. Aki fogyaszthat tejterméket, gazdagíthatja tejszínnel, ám így is nagyon finom!

cs3_1.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Mindenmentes, Rizsmentes, Kukoricamentes, Szójamentes, Gyors, Olcsó, Gyerekbarát, Ételintolerancia, Ebéd

Címkék: olcsó Gyors Ebéd Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát Tojásmentes Ételintolerancia Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes Mindenmentes Tejtermékmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr586728849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása