k11.jpg

Mindezt rakott formában kiviteleztem, a tegnapi sütőtök magokat is felhasználtam, és leszüreteltem az utolsó paradicsomokat az erkélyünkről. A végeredmény tökéletes.

Mióta megérkeztek a hűvösebb napok, előszeretettel kapcsolom be a sütőt. Fűtésszezon még nincs a panelban, hideg viszont van.

Aki fázik, készítse el ezt a receptet, és miután megmelegedett élvezze a végeredményt.

k5_4.jpg

Fokhagymás-paradicsomos padlizsán citromos karfiolpürével

Hozzávalók:

  • 1 közepes padlizsán
  • 10 db közepes koktélparadicsom
  • 3 kis fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 közepes karfiol
  • 1/2 citrom leve
  • olíva olaj, só
  • tökmag, egyenesen a sütőtök belsejéből alaposan kiszárítva
  • 1 kávéskanál curry, 1 kávéskanál provence-i fűszer, 1 kávéskanál só

koll1_11.jpg

 

Elkészítés:

Először is elkészítjük a kiszárított tökmagokat. Száraz serpenyőben elkezdjük pirítani a magokat, majd félidőben, amikor elkezd kiengedni kevés olajat, megszórjuk a curry-s, fűszeres keverékkel, letakarjuk egy nagy fedővel, és addig sütjük-rázogatjuk, amíg szépen ropogósra pirulnak a magok.

koll2_11.jpg

A karfiolunkat közben rózsákra szedve megfőzzük sós vízben. A pirult tökmagok helyére a serpenyőbe olíva olajat öntünk, és elősütjük a vékonyra szelt padlizsánkarikákat. Ezután a szeleteket egy kevés olíva olajjal kikent tepsibe pakoljuk, majd a serpenyőt megtöltjük karikázott hagymával, fokhagymával. Én egy kevés csili paprikát is vágtam rá, aki nem szeretne erőset, elhagyhatja. Amikor megpirultak a hagymák, eloszlatjuk a padlizsán tetején. Rászeletelünk 5 db koktélparadicsomot, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

 

koll3_6.jpgA karfiolt, amikor puhára főtt leturmixoljuk, és meglocsoljuk 1/2 citrom levével, illetve ha kell, enyhén sózzuk. Ezt a pürét rákenjük a rakottas tetejére. Ezután a másik öt darab paradicsomot szeleteljük rá a karfiolkrém tetejére, és ismét megszórjuk petrezselyemmel. Végül 200 celsius fokra előmelegített sütőben alsó-felső-légkeveréses funkción körülbelül 15 percig sütjük. Amikor már nem tűzforró, szeleteljük, tányérra helyezzük, megszórjuk a fűszeres sült tökmaggal, és elfogyasztjuk.

koll4_2.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Vegetáriánus, Vegán, Kukoricamentes, Rizsmentes, Szójamentes, Mindenmentes, Ételintolerancia, Ebéd

 

Címkék: Vegetáriánus Ebéd Gluténmentes Vegán Laktózmentes Tojásmentes Ételintolerancia Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes Mindenmentes Tejtermékmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr396722313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása