Mi lett a házi joghurtból?

 2014.09.12. 22:04

j4.jpg

Ha jól végeztük a dolgunkat tegnap, akkor ma reggel, amikor kicsomagoltuk a dunsztból a csatos üvegünket, egy joghurt kinézetű krémet kellett találnunk a még langyos üvegben. Igen, elkészült. Nincs más hátra, mint alaposan lehűteni, és fogyasztani akár édesen, akár sósan.

Én ma egy nagyon egyszerű édességet készítettem belőle, és ha én sajnos nem is ehettem meg, a férjem nagy örömmel fogyasztotta el, amikor hazaért a munkából. Egyből fülig ért a szája így péntek délután.

j1.jpg

Mézes-joghurtos álom

Hozzávalók:

  • 4-5 evőkanál házi joghurt
  • 1 evőkanál erdei vegyes virágméz
  • kb. 15 szem mandula

j2.jpg

Elkészítés:

Rémesen egyszerű. Kikanalazzuk a joghurtot a bödönünkből, majd csak amolyan rusztikusan rácsorgatjuk a mézet, és teleszórjuk mandulával. A csokifüggők tegyenek bele egy nagy kanál cukrozatlan kakaóport is. Igaz, így nem lesz annyira fotogén, de az íze mindenhogy mennyei.

j3.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Vegetáriánus, Gyerekbarát, Gyors, Nasi, Rizsmentes, Kukoricamentes, Olcsó, Reggeli

j5.jpg

 

 

Címkék: olcsó Reggeli Gyors Vegetáriánus Gluténmentes Gyerekbarát Tojásmentes Nasi Kukoricamentes Rizsmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr726693253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása