Ez a saláta nem most készült, hanem még joghurtevő koromban. :) Meg kell osztanom veletek, mert isteni finom volt. Az egész úgy kezdődött, hogy a bátyám "megfertőzött" a házi joghurtkészítéssel. Ez egy külön bejegyzést érdemel, most csak annyit árulok el, hogy nagyon könnyű joghurtot gyártani, bárki képes rá, a titok a jó alapanyagban, és a hőfokban rejlik. A végeredmény fantasztikus, a büszkeség, hogy erre is képesek vagyunk, megfizethetetlen. Remélem hamarosan visszatérhetek a joghurtevők táborába, addig a család többi tagját lepem meg vele.
Ha már kiettük magunkat a gyümölcsökkel teledobált joghurtból, vagy a kakaós-mézes verzióból, és még mindig maradt a bödön alján egy kis hófehér csoda, akkor készíthetünk belőle kapros-joghurtos csirkét.
Készítenél otthon joghurtot? Kíváncsi vagy az előállítás módjára?
Kapros-joghurtos csirke salátaágyon
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- 1 kis csokor kapor
- 4-5 evőkanál házi joghurt
- 2 evőkanál szezámmag
- só, olíva olaj
- 1 marék bébi spenót
- 2-3 marék egyéb saláta fajta (pl: rukkola, madársaláta, tépősaláta)
- 4-5 db koktélparadicsom
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, vagy csíkozzuk, ahogy tetszik. Egy dobozba kanalazzuk a joghurtot, az apróra vágott kaprot, és a szezámmagot, ebbe tesszük a nyers csirkekockákat. Sózzuk, majd egy 10 perces állás után kevés olíva olajon kisütjük. Egy tálba halmozzuk a zöldsaláta leveleket, a darabolt paradicsomokat, és a kisült csirkehúst. A kész salátát meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal, és már ehetjük is.
Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Rizsmentes, Kukoricamentes, Szójamentes, Gyors, Gyerekbarát, Ebéd, Karcsúsító