k6_1.jpg

Ez a saláta nem most készült, hanem még joghurtevő koromban. :) Meg kell osztanom veletek, mert isteni finom volt. Az egész úgy kezdődött, hogy a bátyám "megfertőzött" a házi joghurtkészítéssel. Ez egy külön bejegyzést érdemel, most csak annyit árulok el, hogy nagyon könnyű joghurtot gyártani, bárki képes rá, a titok a jó alapanyagban, és a hőfokban rejlik. A végeredmény fantasztikus, a büszkeség, hogy erre is képesek vagyunk, megfizethetetlen. Remélem hamarosan visszatérhetek a joghurtevők táborába, addig a család többi tagját lepem meg vele.

Ha  már kiettük magunkat a gyümölcsökkel teledobált joghurtból, vagy a kakaós-mézes verzióból, és még mindig maradt a bödön alján egy kis hófehér csoda, akkor készíthetünk belőle kapros-joghurtos csirkét.

Készítenél otthon joghurtot? Kíváncsi vagy az előállítás módjára?

koll1_8.jpg

Kapros-joghurtos csirke salátaágyon

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell
  • 1 kis csokor kapor
  • 4-5 evőkanál házi joghurt
  • 2 evőkanál szezámmag
  • só, olíva olaj
  • 1 marék bébi spenót
  • 2-3 marék egyéb saláta fajta (pl: rukkola, madársaláta, tépősaláta)
  • 4-5 db koktélparadicsom

koll2_8.jpg

Elkészítés:

A csirkemellet felkockázzuk, vagy csíkozzuk, ahogy tetszik. Egy dobozba kanalazzuk a joghurtot, az apróra vágott kaprot, és a szezámmagot, ebbe tesszük a nyers csirkekockákat. Sózzuk, majd egy 10 perces állás után kevés olíva olajon kisütjük. Egy tálba halmozzuk a zöldsaláta leveleket, a darabolt paradicsomokat, és a kisült csirkehúst. A kész salátát meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal, és már ehetjük is.

koll3_4.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Rizsmentes, Kukoricamentes, Szójamentes, Gyors, Gyerekbarát, Ebéd, Karcsúsító

k5_3.jpg

 

Címkék: Gyors Ebéd Gluténmentes Gyerekbarát Karcsúsító Tojásmentes Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr806681833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shantala 2014.09.09. 12:34:26

Sajnos a mai ebéd már kész, de tuti ki fogom próbálni! És várom a joghurt elkészítésének módját!!!
süti beállítások módosítása