Csokibomba bombázóknak

 2014.09.05. 21:39

k2_6.jpg

Megkívántam a kókuszgolyót, de ki is kellett ábrándulnom belőle, mivel jelenleg se kekszet, se kókuszt nem fogyaszthatok. Újragondoltam, és létrejött a csokibomba, aminek fogyasztása után már egyáltalán nem sírtam vissza a jó öreg kókuszost. Mivel amarántmagot, quinoát, és chia magot is tartalmaz, így igazi vitaminbomba. A chia magból már készült reggeli receptem is, itt olvashatod. Minden porcikájában egészséges, és persze "mindenmentes", azonban nem olcsó. Inzulin rezisztensek, cukorbetegek, ne mézzel készítsék el. Ez esetben érdemes több ideig állni hagyniuk a masszát, amíg megduzzadnak a magok, hogy formázható legyen.

Nagyon finom egészséges édesség, aminek az elkészítésébe a gyerekeket is bevonhatjátok, hisz melyik gyerek nem szeret golyókat formálni a tenyerében ragacsos masszából?

Készítsd el hétvégére, ebéd utáni nasinak!  Kipróbálod?

koll1_6.jpg

Csokibomba bombázóknak

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál puffasztott amaránt mag
  • 2 evőkanál puffasztott quinoa
  • 2 evőkanál mandulaliszt
  • 1 evőkanál chia mag
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál jó minőségű cukrozatlan kakaópor
  • 2-3 evőkanál vegyes virágméz (én a környei Simon méhészet mézét használom, Isteni!!!)
  • kevés víz

k3_4.jpg

Elkészítés:

Az összes szárazanyagot összekeverjük, majd rákanalazzuk a mézet, és annyi vízzel hígítjuk, hogy a massza sűrű maradjon, és tudjunk belőle golyókat formálni. Nedves kézzel formázzuk a golyókat, így nem ragad a tenyerünkre a massza. A golyókat ha elkészültek , még beleforgatjuk tetszés szerint szezámmagba, fahéjba, vagy mandulalisztbe. Aki ehet kókuszt, abba is forgathatja.

k4_4.jpg

Amennyiben vendégeket várunk, duplázzuk meg az adagot, és helyezzük az elkészült golyókat papírkapszlikba.

k5_2.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Mindenmentes, Rizsmentes, Kukoricamentes, Szójamentes, Vegetáriánus, Nasi, Gyors, Gyerekbarát, Karcsúsító

k1_3.jpg

 

 

Címkék: Gyors IR Vegetáriánus Cukorbetegség Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát Karcsúsító Tojásmentes Nasi Ételintolerancia Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes Mindenmentes Tejtermékmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr16673725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása