Crunchy and creamy

 2014.08.20. 07:07

b2_3.jpg

Kívül ropogós, belül tocsogós a mottója a mai kreálmányomnak. Minden nem lehet mindig tökéletes, és ennek a süteménynek még ezt is el lehet nézni. Az íze viszont kárpótol mindenért. Pofonegyszerű, és gyors. Ne felejts el venni hozzá egy kis vanília fagyit. Szuperanyák el is készíthetik. Vagy lefagyaszthatsz joghurtot, amit a te ízlésednek megfelelően készítettél el.

Nincs kifogás, nyafogás, sütésre fel!

b1_2.jpg

Gyümölcsös-mandulás álom:

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 4 evőkanál mandulaliszt
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál zabliszt
  • 4 db érett őszibarack
  • 5 db érett szilva
  • 1 marék mandula

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral. Én kókuszvirág cukrot használtam. Ezután hozzáadjuk a liszteket, és fellazítjuk kevés langyos vízzel a tésztát. Ha kész, óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, és egy olajozott formába öntjük, majd telepakoljuk a gyümölcsökkel, és a mandulával. Elegyengetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük légkeveréses, alsó-felső sütés funkción. Amikor már jónak látjuk, megbökjük egy hústűvel, és ha nem tapad rá a tészta, késznek nyilváníthatjuk. Saját tapasztalat, ha még egyszer nekiállnék ennek a receptnek, alacsonyabb falú sütőedénybe tenném, mert így nehezen tudott átsülni a közepe, illetve mivel sok barackkal szeretjük, így attól is megázott kissé. Igaz, enélkül nem lett volna kívül ropogós, belül omlós, édes. Nekünk így is tökéletes desszert volt. Egy kis fagyi a tetejére, és máris elönt a boldogság! :)

b3_2.jpg

Extrák: Fagyi nélkül laktózmentes, zabliszt helyett több rizsliszttel gluténmentes, gyerekbarát, gyors, vegetáriánus

Címkék: Gyors Vegetáriánus Laktózmentes Gyerekbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr286618369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása