cs4_1.jpg

A rántott padlizsánt lehet másképp is készíteni. Például liszt és tojásmentesen is. Ráadásul ízesíthetjük is, mint ahogy én is tettem, és kiegészíthetjük zöldfűszeres szósszal, ami szintén sokkal egészségesebb, mintha majonézt ennénk. Azok is kipróbálhatják, akik amúgy a hagyományos panírra esküsznek.

koll1_2.jpg

Padlizsán csicseriborsós bundában:

Hozzávalók:

Padlizsánhoz:

  • 1 db padlizsán
  • 100 g üveges csicseriborsó
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 4-5 db koktélparadicsom
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál kukoricaliszt

Mártáshoz:

  • 1 pohár tejföl
  • 1 kis csokor snidling
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A csicseriborsót, petrezselymet, és a paradicsomot összeturmixoljuk, majd felöntjük a vízzel és teszünk bele 1 kanál kukoricalisztet. Ebbe a masszába mártjuk a szeletelt, majd kukoricalisztbe forgatott padlizsánokat, és forró olajban (kókusz vagy olíva) ropogósra sütjük őket.

A mártáshoz apróra vágjuk a snidlinget és belekeverjük a tejfölbe, sózzuk, borsozzuk, és tálaljuk.

Én köretként jázminrizst készítettem, de mással is megállja a helyét.

cs5_1.jpg

Extrák: A padlizsán: Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Vegetáriánus, Vegán, Gyors, Gyerekbarát

A mártás: Gluténmentes, Tojásmentes, Vegetáriánus, Gyors

 

 

 

Címkék: Gyors Vegetáriánus Gluténmentes Vegán Laktózmentes Gyerekbarát Tojásmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr776598703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása