Fehérboros-tárkonyos gombaragu

 2014.08.05. 08:40

t3.jpg

Ha szereted a gombát, ki kell próbálnod ezt a receptet. Amellett, hogy nagyon finom, minden szuperanya receptes könyvében ott kell hogy figyeljen, mert hihetetlenül gyorsan elkészül. És ha még rizsfőződ is van, akkor meg főleg rapid étel.

A tárkony nemcsak finom fűszernövény, hanem gyógyhatással is rendelkezik. Kiváló görcsoldó, fájdalomcsillapító, nyugtató, étvágyjavító.  Segít ha emésztési problémáink vannak, vagy menstruációs görcsöktől szenvedünk, de a görcsös köhögésnél is nagyon hatékony. Ez esetben akinek köhögőgörcse van, szimatoljon bele jó mélyen egy tárkony ( Artemisia dracunculus) illóolajjal teli üvegbe! Gyorsan segít!

Jól jegyezzétek meg, jól fog jönni majd az őszi- téli köhögős napokon, vagy ha olyan típus vagy, akit előadás közben ( főleg, ha te tartod) mindig elkap az abbahagyhatatlan köhögés.

Előfordult már veled? Előzd meg! Tarts magadnál tárkony illóolajat!

t4.jpg

És most készítsd a receptes füzeted, visszatérünk a hasunkhoz!

t1.jpg

Fehérboros-tárkonyos gombaragu:

Hozzávalók:

  • 6-8 db nagy csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor/ vagy ha van jobb házi bor
  • 1 pohár tejföl
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál tárkony
  • 200 g jázmin rizs/ barna rizs

Elkészítés:

A rizst megfőzzük a rizspárolóban. Közben egy serpenyőben kevés olíva olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a szeletelt, vagy felaprított gombát, kicsit sózzuk, és felöntjük a borral. Ráteszünk fél evőkanál tárkonyt, és ha megpuhult a gomba, és elfőtte nagyja levét, teszünk rá egy kanál rizslisztet, a maradék tárkonyt, és kanalanként belekeverjük a tejfölt. Beforraljuk, és a kész rizzsel tálaljuk.

t2.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Vegetáriánus, Gyors, Olcsó

 

Címkék: olcsó Gyors Vegetáriánus Gluténmentes Tojásmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr326573653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása