Őszibarackos rizstejbedara

 2014.08.04. 06:23

rt2.jpg

Egészséges tejbedara, amit már a legkisebbek is ehetnek, ha már fogyasztanak glutént. Én sokkal jobban szeretem, mint az eredeti tejes változatát, tetszőlegesen kombinálható gyümölcsökkel, lekvárral, aszalványokkal, idénynek megfelelően. Fogyasztható reggelire, vagy vacsorára, kinek ahogy tetszik. Jó ötlet akkor is, ha nem akarsz kenyeret enni, de fontos, hogy jól lakj.

Mindenképp próbáld ki, indítsd ezzel a napod! Villámgyorsan kész van!

rt1.jpg

Őszibarackos rizstejbedara ( 2 fő):

Hozzávalók:

  • 0,5 liter rizstej
  • kb 3-4 evőkanál tönkölybúza dara
  • 2 db őszibarack
  • 1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:

A rizstejet feltesszük a tűzre egy lábosban, majd folyamatos kevergetés közben lassan hozzáadagoljuk a darát. Én habverővel keverem, tuti nem lesz csomós. Ha besűrűsödött levesszük a tűzről, és elosztjuk a tányérokba. Tetejére kockázzuk az őszibarackot, és megszórjuk fahéjjal. Ha van otthon, megbolondíthatjuk pár szem mandulával is, de elhagyható. Cukor/méz nem kell bele, mert a rizstej természetesen is édes. Ugyan nem lesz nagyon édes, de kellemes íze van, nekünk nem hiányzik az erős édes íz. Extra gyors, 5 perc alatt kész!! Fahéj nélkül adható a babának is, ha bevezettük a glutént.

rt3.jpg

 

Extrák: Tojásmentes, Laktózmentes, Vegetáriánus, Vegán, Gyors, Gyerekbarát, Nasi

Címkék: Gyors Vegetáriánus Vegán Laktózmentes Gyerekbarát Tojásmentes Nasi

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr166571011

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1 perces recept: mesés barack 2014.08.04. 19:04:21

A világ egyik legegyszerűbb receptje, őszibarack kakukkfűvel. Előkészítési idő: 1 perc! Az ihletet egy két-három héttel ezelőtti nagyszerű Terminal ebédből vettem, ott sokkal szebben és túróhabbal tálalták. [viszont talán kakukkfű nem volt rajta, ar...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása