A hétfői ebéd alapja a hétvégi maradékok voltak. Mivel egész csirkét sütöttünk, és megmaradt a melle, na meg egy adag zöldség, ebből gazdálkodtam. Csak fel kellett turbózni egy kicsit.
Ti újra szoktátok gondolni a maradékokat? Vagy inkább ugyanabban a formában nyammogtok rajta három napig?
Zöldséges-szószos csirkemell, rizzsel:
Hozzávalók:
- 1 egész sült csirkemell
- maradék párolt zöldségek (nálam): zöldbab, édesburgonya, gomba
- rizstejszín
- curry
- rizs
Elkészítés:
Megfőzzük a kívánt mennyiségű rizst, közben felkockázzuk a sült csirkemellet és kevés olíva olajon megpirítjuk egy kicsit. Ezután hozzáadjuk a megmaradt párolt zöldségeket, felöntjük rizstejszínnel, ízesítjük kevés curry porral, és forralás után a rizsre helyezzük. Gyorsan elkészül, feltéve, ha tényleg voltak maradékaink. Vigyük magunkkal a munkahelyünkre, és már ehetjük is az ebédünket a dobozból.
Extrák: Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Gyors, Gyerekbarát, Karcsúsító