Ezt kend a hajadra!

 2014.07.13. 08:09

4.jpgTe hogy ápolod nyáron a hajadat? Egyszerűen megmosod, megszárítod, és kész?

Ma adok pár egyszerű ötletet, hogyan varázsolhatsz magadnak illatos, friss hajkoronát például a strandon, illetve hogy mit kenjél a hajadra, amitől az felfrissül, megszépül.

Néha a hajunknak is szüksége van egy kis kényeztetésre. Főleg nyáron, amikor a napfény alaposan igénybe veszi.

Kezdjük a hajpakolással, ekkor jön jól a kókuszolaj.

1.jpg

Hajpakolás:

Nyáron 1-2 hetente érdemes felkenni a hajunkra, ami hűsít, segít elkerülni a száraz-töredező hajvégeket, gombaölő hatású, és ásványi anyagokban gazdag. A menete pedig a következő. Először megmossuk a hajunkat, majd alaposan bemasszírozzuk a fejbőrt is a kókuszolajjal. Felmelegített törölközővel betekerjük a fejünket, ezután így maradunk pár órára. Közben olvasgathatunk, főzhetünk, vagy pakolhatjuk a gyerekjátékokat, mindez opcionális. Ezután újra hajat mosunk, majd végezetül leöblítjük almaecettel/ citromlével.

3.jpg

Illóolajozás:

Ekkor a még nedves hajunkba masszírozhatunk 1-2 csepp illóolajat tisztán, attól függően, hogy milyen illatot, és milyen hatást szeretnénk. A kismillió lehetőség közül, most itt van néhány, ami megkönnyíti a választásunkat.

  • Zsálya (Salvia Officinalis) : ha zsíros a fejbőrünk (ellenjavallat: várandós, szoptatós, 6 év alatt)
  • Teafa (Melaleuca Alternifolia): ha korpás, ekcémás, vagy pikkelysömörös a bőrünk ( ellenjavallat nincs)
  • Levendula (Lavandula Angustifolia) : ha érzékeny a bőrünk, vagy ha megégett a fejbőr a napon
  • Citrom (Citrus Limonum): ha felfrissülésre vágyunk, gomba, baktérium, vírusölés a célunk (fényérzékenyít, ezért este használjuk, különben foltos lesz a bőrünk napfény hatására. Emellett tisztán bőrizgató lehet)

Ezután megszárítjuk a hajunkat, és ha nem citrusos illóolajat választottunk, már mehetünk is napozni. A strandra pedig vihetünk magunkkal egy kis haj-és testfrissítőt. Ezt nemcsak nyáron a strandon használhatjuk, hanem akár buli után, vagy amikor nincs időnk hajat mosni, de friss illatra vágyunk.

2.jpg

Haj- és testpermet:

Biztonsággal használhatunk aromavizeket, amik az illóolaj lepárlás ( vízgőz desztilláció) melléktermékei, magukban hordozzák a növény tulajdonságait, de sokkal gyengédebbek, mint az illóolajak. Nincs más dolgunk ez esetben, mint szórófejes flakonba tenni, és magunkkal vinni őket. Az aromavizeket nyári testpermetként is használhatjuk, nemcsak a hajunknak tesznek jót. Kísérletezhetünk is, össze is keverhetjük őket. Lássunk egy-kettőt, ami jó választás ez esetben:

  • Damaszkuszi Rózsavíz: érett, vagy érzékeny bőrűeknek, női energiára vágyóknak
  • Orvosi Levendula aromavíz: Baba illatot kedvelőknek, fejbőr nyugtatásra, napégésre, gyulladásra
  • Római kamilla aromavíz: befülledt hajra, kipirosodott fejbőrre, gyulladásra
  • Keserűnarancsvirág aromavíz: érzékeny, zsíros fejbőrre
  • Geránium aromavíz: zsíros, száraz, aknés, érzékeny bőr ápolására,napégésre, rovarcsípésre, kipirosodásra. Rózsavízzel együtt különösen jól hat. (ellenjavallat: várandósság, szoptatás)

Az illóolajok, aromavizek, hidegen sajtolt olajok kiváló minősége nagyon fontos. A Panarom termékei megbízhatóak.

 

Képek forrása: pixabay.com

 

 

Címkék: Aromaterápia Hajápolás

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr276503641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reqcka 2014.07.14. 11:57:03

Hmm-hmm, így elolvasva jónak tűnnek, kipróbálósak majd :) Valami miatt elég vacakká vékonyodott télen a hajam, tavasz óta Biovannét szedek. Szerintem jót tett neki, de még mindig fura. Lehet, hogy ez a kókuszolajos dolod is segíthetne.
Ezt a Nagykövet programot nézem, egész érdekesen hangzik: glurl.co/nagykovet
süti beállítások módosítása