Tojáskrém újratöltve

 2014.07.06. 10:33

egg3_1.jpg

Van úgy, hogy felkelek, kinyitom a hűtőt, és üres. Nem teljesen üres, de sehogy sem látom, hogy mit tudnék enni ezek közül reggelire. Találtam tojást, egy fél avokádót, egy kis újhagymát, vajon ebből mi sül majd ki? A barátaim szerint nálam avokádó mindig van otthon. Az biztos, hogy előbb találunk avokádót, mint felvágottat. De mi így szeretjük.

Ezek után már csak ki kellett gyorsan találnom, hogy mi legyen a reggeli.

Jöhet a jó öreg tojáskrém újratöltött változata. Nálatok mi volt a vasárnapi reggeli?

egg2_1.jpg

Tojáskrém:

Hozzávalók:

  • 4 -5 db tojás
  • 1/2 avokádó
  • 1/2 pohár kicsi natúr joghurt
  • 2 kiskanál torma
  • 1 db újhagyma
  • kevés olíva olaj/vaj
  • citrom leve

Elkészítés:

A tojásokat forrástól számított 10 percig főzzük. Közben pépesre törjük villával az avokádót, hozzáteszünk egy kevés olvasztott vajat/ olíva olajat, a natúr joghurtot, a tormakrémet, az apróra vágott újhagymát, és sót. Ha megfőttek a tojások, ezeket is belepürésítjük. Lehet teljesen homogénre keverni, én szeretem, ha vannak benne kisebb darabok. Nincs más hátra mint meglocsolni kevés citromlével, és pirítósra kenni. Mi elfogyasztottuk hozzá egy, az erkélyünkön termelt paprikát is. Mivel nagyon laktató, 2 szelet kenyér bőven elég belőle reggelire.

eggkoll.jpg

Extrák:

A tojáskrém gluténmentes, Kalóriadús, Vegetáriánus, Gyerekbarát

 

Címkék: Vegetáriánus Gluténmentes Gyerekbarát Kalóriadús

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr916477187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása