Mióta megkezdődött a kislányom hozzátáplálása, a botmixer folyton szem előtt van. Rájöttem, hogy nagyon sok bébiétel van, amit ha egy kicsit felturbózunk, finom desszertet lehet belőle kihozni. Ez pedig jó hír, mert egy füst alatt elkészül a baba uzsonnája, és a mi finom nasink is. Csak ne felejtsük el időben kivenni a kisbabánk adagját.
Nekem nagyon nagy szerencsém van, mivel a kislányom imád a konyhában lenni, az első perctől fogva érdeklődve nézi, mi hogyan készül, és türelmesen kivárja amíg elkészülök egy-egy fogással, csak az utolsó pillanatban fogy el általában a türelme. Titkon reménykedem, hogy neki is fontos lesz majd a gasztronómia, és ő is maga fogja elkészíteni a finomabbnál finomabb fogásokat a családjának.
Jöjjön a gyors, ízletes rizspuding, nemcsak babáknak!
Gyömbéres-gyümölcsös rizspuding:
Hozzávalók:
- 250 gramm rizs
- 1 db őszibarack
- 200 gramm magozott meggy
- 5 dkg kókuszvirág cukor/ méz
- 1 kisebb darab, kb 5 cm-es gyömbér
Elkészítés:
A rizst másfélszeres vízmennyiséggel megfőzzük. Ha elkészült, kevés vízzel, vagy rizstejjel összeturmixoljuk. Lehet teljesen simára pépesíteni, ha úgy szeretjük. Ekkor hozzáadjuk a magozott meggyet, és az őszibarackot, és ismét összeturmixoljuk. Majd kiveszünk egy adagot a kisbabánknak, aki már eheti is a finomságot. Az aprított gyömbérrel folytatjuk, beletesszük, és leturmixoljuk. Ezután kevés cukorral/mézzel ízesítjük, és fogyaszthatjuk is. Vigyázat! Ha túl sok gyömbért teszünk bele, csípős lesz!
Extrák:
Gluténmentes, Tojásmentes, Vegetáriánus, Gyerek és bababarát, Laktózmentes, Gyors: 20 perc