Egyél színesen!

 2014.07.01. 06:39

sali1.jpg

Ez a típusú saláta gyakori vendég nálunk. Sokszor készítem el vacsorára, de könnyű ebédnek is nagyszerű választás. Lehet sült csirkemellel is gazdagítani, úgy kiadósabb. Mi ugyan szeretjük a húst, nem fogyasztjuk túl gyakran, így most ebből a változatból kimaradt. Az a legjobb ebben a receptben, hogy gyorsan elkészül, látványos, és ha nem eszünk hozzá kenyérfélét, akkor még karcsúsít is. Nagyon szeretem, ha színesek az ételeim, jó ránézni, és nekem jobban esik így elfogyasztani. Tavasszal és nyáron egyszerű megvalósítani, hogy mindenféle szín kerüljön a tányérunkra, használjuk ki, hogy ennyi színes finom alapanyagot lehet beszerezni.

Irány a piac, vagy a veteményes kert, készítsd el Te is!

 

koll_1.jpgSzínes Saláta:

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 db kicsi jégsaláta/1 kicsi fejes saláta a kertből
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db paradicsom
  • 1 db avokádó
  • 2 db főtt tojás
  • 1 db mozzarella
  • 1 pohár natúr joghurt
  • snidling, olíva olaj, balzsamecet

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, forrástól számított 10 percig. Felvágjuk a salátát, rászeleteljük a paradicsomot, avokádót, mozzarellát. Zöldséghámozóval csíkokat szelünk a sárgarépából, majd ha megfőtt a tojás négybe vágjuk, és szintén a salátaágyra helyezzük. Kevés olíva olajat összekeverünk egy kiskanál sűrített balzsamecettel, és a salátánkra locsoljuk. A tetejére teszünk kevés natúr joghurtot, majd megszórjuk snidlinggel, vagy zöldfűszerrel. Friss kenyérrel tálaljuk, ha diétázunk, anélkül. :)

sali3.jpg

Extrák:

Vegetáriánus, Gyors: 15 perc, A saláta gluténmentes, Karcsúsító

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: Gyors Vegetáriánus Gluténmentes Karcsúsító

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr946461361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása