Ez a típusú saláta gyakori vendég nálunk. Sokszor készítem el vacsorára, de könnyű ebédnek is nagyszerű választás. Lehet sült csirkemellel is gazdagítani, úgy kiadósabb. Mi ugyan szeretjük a húst, nem fogyasztjuk túl gyakran, így most ebből a változatból kimaradt. Az a legjobb ebben a receptben, hogy gyorsan elkészül, látványos, és ha nem eszünk hozzá kenyérfélét, akkor még karcsúsít is. Nagyon szeretem, ha színesek az ételeim, jó ránézni, és nekem jobban esik így elfogyasztani. Tavasszal és nyáron egyszerű megvalósítani, hogy mindenféle szín kerüljön a tányérunkra, használjuk ki, hogy ennyi színes finom alapanyagot lehet beszerezni.
Irány a piac, vagy a veteményes kert, készítsd el Te is!
Színes Saláta:
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 db kicsi jégsaláta/1 kicsi fejes saláta a kertből
- 1 db sárgarépa
- 1 db paradicsom
- 1 db avokádó
- 2 db főtt tojás
- 1 db mozzarella
- 1 pohár natúr joghurt
- snidling, olíva olaj, balzsamecet
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, forrástól számított 10 percig. Felvágjuk a salátát, rászeleteljük a paradicsomot, avokádót, mozzarellát. Zöldséghámozóval csíkokat szelünk a sárgarépából, majd ha megfőtt a tojás négybe vágjuk, és szintén a salátaágyra helyezzük. Kevés olíva olajat összekeverünk egy kiskanál sűrített balzsamecettel, és a salátánkra locsoljuk. A tetejére teszünk kevés natúr joghurtot, majd megszórjuk snidlinggel, vagy zöldfűszerrel. Friss kenyérrel tálaljuk, ha diétázunk, anélkül. :)
Extrák:
Vegetáriánus, Gyors: 15 perc, A saláta gluténmentes, Karcsúsító