Mézes-fügés örömök

 2014.11.13. 21:40

f6.jpg

Ma egy kis nassolni valót hoztam nektek. Jó hír, hogy sem az elkészítése, sem az elfogyasztása nem tart sokáig. :)

Igazi vitaminbomba, alkotóelemei a füge, gránátalma, körte és méz. Semmi bonyolult nincs benne, zöldfülű srácok is elkészíthetik, amennyiben el szeretnék csábítani álmaik nőjét. Ugyan melyik hölgyemény venné zokon, ha a kiszemelt áldozat meglepné ezzel a desszerttel az első randik valamelyikén? Persze a rutinos családfők is nekiugorhatnak, nyolc gyerekes családanyák is  biztosan díjaznák az igyekezetet.

De nem is borzolom tovább a kedélyeket, inkább jöjjön az édes bűnbeesés.

koll1_16.jpg

Mézes- fügés desszert

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál méz
  • 4 db füge
  • 2 db kisebb, vagy 1 nagy gránátalma
  • 1 db körte
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 dl víz

Elkészítés:

A gránátalmáknak kiszedjük a magját egy tálba, a fügéket félbe vágjuk, a körtét cikkekre. Serpenyőben elkezdjük hevíteni a mézet a vízzel, majd beletesszük a fügéket és a körtét. Megvárjuk, amíg alaposan magukba isszák az édes levet. Ezután kiszedjük őket egy mély tányérra, majd a mézhez fahéjat adunk, és beleöntjük a gránátalma magokat. Folyamatosan kevergetve megvárjuk, amíg karamellé alakul a méz. Ekkor ráöntjük a forró levet a magokkal együtt a tányérra szedett  fügékre, és körtecikkekre. Ha kicsit hűlt, lehet is fogyasztani.

koll2_15.jpg

Extrák:

Gluténmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Mindenmentes, Rizsmentes, Kukoricamentes, Szójamentes, Gyors, Vegetáriánus, Gyerekbarát, Ételintolerancia, Nasi

 

Címkék: Gyors Vegetáriánus Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát Tojásmentes Nasi Ételintolerancia Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes Mindenmentes Tejtermékmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr566894715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása