Tonhalas avokádós hajdina

 2014.09.03. 21:44

h1.jpg

A hajdina, vagy más nevén pohánka botanikailag a keserűfű félék közé tartozik. Manapság mégis a gabonafélékhez sorolják, mert magját hasonlóan fogyasztják, mint a búzát. Tápanyagtartalmát tekintve 50-70%-ban tartalmaz szénhidrátot, valamint 15-20%-ban keményítőt. Élelmi rostban gazdag, ami kedvezően befolyásolja a belek működését, mivel csökkenti a széklet belekben töltött idejét (tranzit időt) annak térfogatának növelésével, így megelőzheti a rosszindulatú daganatok kialakulását. Gazdag B vitaminokban, és E vitaminban. Ásványi anyag tartalma sem elhanyagolható, tartalmaz káliumot, kálciumot, cinket, és magnéziumot is.

Ezen kívül megtalálható benne a rutin (P vitamin), amely jól alkalmazható kapilláris vérzéseknél, és a magas vérnyomás kezelésénél. Utóbbi esetben gyógytea keverék alapanyagaként is alkalmazzuk a fitoterápiában.

Nem elhanyagolható, hogy a hajdina gluténmentes!

h3.jpg

Most, hogy tudjátok, mennyi mindenre jó a hajdina, és milyen sok vitamin és ásványi anyag van benne, itt az ideje, hogy kipróbáljátok ezt a rendkívül gyors, és finom ételt!

Ettél már hajdinát?

buckwheat.jpg

Tonhalas avokádós hajdina:

Hozzávalók:

  • 250 g hajdina
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 kis doboz tonhal növényi olajban (nálam most  Rio mare)
  • 1 érett avokádó
  • 1,5 citrom leve

Elkészítés:

A hajdinát háromszoros vízmennyiségben 1 gerezd fokhagymával, és kevés sóval megfőzzük. Én ezt a rizsfőzőmben tettem meg, így azon kívül, hogy beletettem az alapanyagokat, semmi gondom nem volt vele. Egy tálba belekockázzuk az avokádót, belekanalazzuk a tonhalakat, és meglocsoljuk 1,5 citrom levével. Ezután nincs más dolgunk, mint a frissen elkészült hajdinát hozzákeverni. Gyors, laktató, finom!

h2.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Laktózmentes, Rizsmentes, Kukoricamentes, Szójamentes, Mindenmentes, Ebéd, Gyors, Gyerekbarát

Címkék: Gyors Ebéd Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát Tojásmentes Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes Mindenmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr816666793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása