Mivel mi nem eszünk felvágottakat, szalámit csak nagyon ritkán, ha ilyesmire vágyunk a házi füstölt sonkát vagy a kolbászt preferáljuk. Néha megkívánjuk a halakat. Igaz, mióta tudom milyen friss halat enni egyenesen a halpiacról/ halászhálóból, azóta itthon nem eszem ezeket sem túl gyakran. A lazac, amit frissen, vagy füstölve nagyon szeretünk, sajnos elég drága. A mai luxus vacsink ennek ellenére mégsem volt annyira drága, pedig lazacot ettünk. Az alapanyagok, amiket megvettünk soknak tűnnek, de ha azt számolom, hogy ténylegesen mennyi fogy belőle egy evésre, akkor már nem olyan borsos. Mondhatni ennyi pénzből ehettünk volna durván 2 kakaós csigát is fejenként. És az korántsem lett volna ennyire finom, és egészséges. Akkor lássuk.
Te kipróbáltad már a lazacos luxusvacsorát?
Lazacos luxus vacsora (2 fő):
Hozzávalók:
- 7 dkg füstölt lazacfilé ( 500 Ft)
- 3 marék madársaláta (100 Ft)
- 2 teáskanál torma (30 Ft)
- 2 szelet citrom (20 Ft)
- 2 db hajdinás baguette (200 Ft)
Összesen 850 Ft két főre. Azaz fejenként 425 Ft, egy lazacos luxus vacsoráért. Az átlagos vacsora, általában sokkal olcsóbban kijön. Buzdítok mindenkit az otthonfőzésre! Amellett, hogy tudod, hogy mit raksz bele, sokkal finomabb, mert tele van szeretettel, gondoskodással, és olcsóbb, mintha elmennél vacsorázni, vagy megvennéd a félkész ételeket! Irány a konyha, készíts te is luxus vacsorát! (És mielőtt megjegyeznéd. Igen, meg kell venned a nagyobb kiszerelést, és az úgy drágább, de így akár két napig élvezheted a kényeztető ízeket! Hajrá!)
Elkészítés:
A kenyérfélénket félbe vágjuk és megkenjük a tormával. (lehetőleg tartósítószer nélküli változatot válasszunk, vagy házit) Ezután megszórjuk madársalátával, és ráhelyezzük a lazacot. Friss citrommal meglocsoljuk, és azonnal tálaljuk.
Extrák: Laktózmentes, Tojásmentes, Gyors, Karcsúsító