A napokban elkezdett érződni a közelgő ősz illata a levegőben. Már nincs kánikula, éjjel lehűl a levegő, és nappal is hűvösebb szél fúj, elfér rajtunk a pulóver. Azért még nem írtam le a nyarat teljesen, ilyenkor még van, hogy egy-egy napra visszatér, és megizzaszt minket rendesen. Ma viszont enyhébb volt az idő, ezért a közelgő őszre való tekintettel szívmelengető brokkolis gombakrémlevest készítettem.
Ti mivel melegítettétek fel magatokat?
Brokkolis gombakrémleves:
Hozzávalók:
- 1/4 brokkoli ( vagy kb. 2 rózsa)
- 6 nagyfejű csiperke gomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 dl száraz fehérbor
- 1 kis pohár tejföl
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 kk tárkony
- só, bors
Elkészítés:
Kevés olíva olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd ráteszem a szelelt gombát, és brokkolit. Amikor egy kicsit megpirultak, sózom, és rászóróm a tárkonyt. További 1 percig pirítom, majd felöntöm 1/2 dl fehérborral, majd a vízzel. Amikor megpuhult a gomba, és a brokkoli, a rizsliszttel tejfölös habarást készítek, és hőkiegyenlítéssel hozzákeverem a leveshez. Végül szórók bele kevés, frissen őrölt színes borsot, és pirítóssal, karcsú kenyérrel vagy sajtos krutonnal tálalom. Aki szereti, locsolhat a tetejére kevés szezám olajat is.
Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Gyerekbarát, Gyors, Vegetáriánus