k1_2.jpg

A mai receptem fotóinál előre elnézést kell kérnem tőletek. Ugyanis menet közben is elfelejtettem képeket készíteni, illetve akkor is, amikor még egészben volt a torta. Különleges alkalom nem volt a tortakészítéshez, viszont sütiéhesek voltunk, és amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fogyott. :) Ez az oka a hiányos képeknek.

Amellett, hogy ez a torta gyorsan készen van, és szinte minden mentes, még sütni sem kell! Ezért én adnék neki egy extra pontot, mert nyáron ez nem mindegy, ugye?  Kicsit rusztikusra sikeredett, de sebaj, annál inkább látszik, hogy házi cucc, nem egy cukrász mesterkedett rajta órákig. Nyugodtan vonjátok be a készítéséhez óvodás gyerekeiteket,imádni fogják a formába tapicskolni a tészta alapot.

Te inkább egyedül sütsz, vagy segíthetnek a gyerekeid is?

k2_5.jpg

 

Áfonyás-kókuszos torta sütés nélkül:

Hozzávalók:

  • 200 g kókuszliszt
  • 2 evőkanál kókusztejpor
  • 100 g vaj
  • 8 dkg kókuszvirág cukor
  • 1 nagy pohár natúr joghurt
  • 100 g áfonya
  • 5 evőkanál rizspehely
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

Megolvasztjuk a vajat, és elkeverjük 5dkg kókuszvirág cukorral. Hozzáadjuk a kókusztejport, és a kókuszlisztet. Kevés vízzel hígítjuk, majd kézzel alaposan összegyúrjuk. Ezután a masszát vagy egy kapcsos tortaforma aljába simítjuk, vagy ha van kerek tortakeretünk, akkor azt helyezzük tányérra, és ebbe nyomkodjuk bele a tésztát. Próbáljuk egyenletesen eloszlatni a masszát. A rizspelyhet nagyon minimális, kb 1 dl vízzel elkeverjük, és elkezdjük melegíteni. Ha felolvadtak a pelyhek, hozzáadjuk a natúr joghurtot, a citrom héjat, vagy 3-4 csepp citrom illóolajat, és 3 dkg cukrot. Alaposan összekeverjük, és a tésztára helyezzük. Tetejét pedig megszórjuk alaposan mosott áfonyával, és mélyhűtőbe tesszük 15 percre, hogy a joghurt és a vajas tészta is megdermedjen.

Ezután már csak enni kell!

k3_3.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Gyors, Vegetáriánus,Gyerekbarát, Karcsúsító, Nasi

 

 

Címkék: Gyors Vegetáriánus Gluténmentes Gyerekbarát Karcsúsító Tojásmentes Nasi

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr896593313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása