Karfiolos rakottas

 2014.07.21. 08:57

k6.jpg

Nemrég konstatáltam, hogy legalább egy éve nem ettem karfiolt, pedig egyszerűen imádom, szinte minden formában. A terhesség utolsó hónapjaiban nem kívántam, azóta meg mint "k" betűst, a szoptatás miatt kihagytam. Eleinte nagyon érzékeny volt a baba pocakja, nagyon sokat bukott, így szinte csak levegőt ettem. Pár hónapja mindent eszek, amit régen, mégis a karfiol valahogy kimaradt a szórásból. Most próbálom pótolni, nyugi, nem egyszerre...

A ti babátok bukós, vagy hasfájós volt? Volt valami tuti receptetek? Nemsokára megosztom veletek, hogy nálunk mire, mi vált be. Addig viszont jön a karfiol! :)

koll_5.jpg

Karfiolos rakottas:

Hozzávalók:

  • 1 db közepes karfiol
  • 1/2 db édesburgonya
  • 1/4 db póréhagyma
  • 200 g jázmin rizs/ barna rizs
  • 1 nagy pohár natúr joghurt/ tejföl
  • olíva olaj, só, curry por

Elkészítés:

A karfiolt rózsákra szedjük, az édesburgonyát felkockázzuk, és külön lábosban sós vízben megfőzzük őket. Ezután odatesszük a rizst is főni. Ha elkészültek, az olíva olajjal kikent tepsibe helyezzük a rizst, a szeletelt póréhagymát, a karfiolt, édesburgonyát, és összekeverjük őket. Egy tálba öntöm a joghurtot/tejfölt és teszek bele sót, curry port, aki azt szeretné, hogy jobban összeálljon a rakottas, tehet a masszába 1, vagy 2 db tojást is, de nem szükséges. Ezután ráöntjük a joghurtos keveréket a rizses zöldségekre, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Ha a teteje megpirult, kész is van.

k4_3.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Vegetáriánus, Gyerekbarát, Karcsúsító

 

Címkék: Vegetáriánus Gluténmentes Gyerekbarát Karcsúsító Tojásmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr886527389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása