Mi legyen az ebéd hétvégén? Mivel nem főztük bele a combokat, és a májat tegnap a levesbe, ma azokat fogjuk megsütni. Ez a recept azokra a hétvégi napokra való, amikor bevásárolunk, takarítunk, lótunk-futunk, vagyis biztos, hogy nem a konyhában időzünk. Mégpedig annyira hagyományos ízvilág lesz, hogy valószínű egy családtag sem fogja visszautasítani.
Ti mit terveztek a hétvégére? Kirándultok? Strandoltok? Vagy ablakot pucoltok?
Almás csirkecomb, vele sült burgonyával:
Hozzávalók:
- 2 db egész csirkecomb
- 1 db csirkemáj
- 1 db alma
- 6-8 db közepes burgonya
- olíva olaj, só
Elkészítés:
Teszünk kevés olíva olajat egy tepsibe, ráhelyezzük a sózott csirkecombokat, és a májat. A csirkecomb bőre alá szeletelt almát rakunk, sőt, a combok alá is tehetünk. A májat is almára ültetjük. A burgonyákat cikkekre vágjuk, és a tepsibe tesszük, a szabad helyekre. 1 órán át sütjük 180 fokon alufólia alatt. Eközben kimehetünk nyugodtan a konyhából és végezhetjük a napi teendőket, csak ne felejtsük el a husit. Egy óra elteltével légkeveréses- grill üzemmódban további 10-15 percig ropogósra sütjük a tetejét. Gyors és finom!
Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Laktózmentes, Gyerekbarát, Gyors, Hagyományos