comb1.jpg

Mi legyen az ebéd hétvégén? Mivel nem főztük bele a combokat, és a májat tegnap a levesbe, ma azokat fogjuk megsütni. Ez a recept azokra  a hétvégi napokra való, amikor bevásárolunk, takarítunk, lótunk-futunk, vagyis biztos, hogy nem a konyhában időzünk. Mégpedig annyira hagyományos ízvilág lesz, hogy valószínű egy családtag sem fogja visszautasítani.

Ti mit terveztek a hétvégére? Kirándultok? Strandoltok? Vagy ablakot pucoltok?

comb3.jpg

Almás csirkecomb, vele sült burgonyával:

Hozzávalók:

  • 2 db egész csirkecomb
  • 1 db csirkemáj
  • 1 db alma
  • 6-8 db közepes burgonya
  • olíva olaj, só

Elkészítés:

Teszünk kevés olíva olajat egy tepsibe, ráhelyezzük a sózott csirkecombokat, és a májat. A csirkecomb bőre alá szeletelt almát rakunk, sőt, a combok alá is tehetünk. A májat is almára ültetjük. A burgonyákat cikkekre vágjuk, és a tepsibe tesszük, a szabad helyekre. 1 órán át sütjük 180 fokon alufólia alatt. Eközben kimehetünk nyugodtan a konyhából és végezhetjük a napi teendőket, csak ne felejtsük el a husit. Egy óra elteltével légkeveréses- grill üzemmódban további 10-15 percig ropogósra sütjük a tetejét. Gyors és finom!

comb2.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Laktózmentes, Gyerekbarát, Gyors, Hagyományos

 

 

Címkék: Gyors Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát Tojásmentes Hagyományos

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr196517799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása